„Soupeř do něho zajel zezadu, ale rozhodčí to vůbec nepotrestal. Už jsem se musel ozvat, protože je to již třetí vážné zranění našeho hráče za poslední rok a půl a v ani jednom případě nebyl nikdo potrestán," zlobí se Karel Kopecký, sekretář TJ Nivnice, který se obrátil na Slovácký deník.

Obránce Bojkovic Pavel Miča odmítá, že by šlo o hrubý faul. „Šel jsem do skluzu a vypíchl balon. Vůbec nevím, k čemu tam pak došlo, že to tak nešťastně dopadlo. Řekl bych, že se mu musela noha nějak zpříčit a asi si ji přisedl," snaží se najít vysvětlení.

Petr Hladiš, který v úterý podstoupil operaci a na fotbal může minimálně na několik měsíců zapomenout, viděl situaci zcela jinak. „Byl to brutální faul. Posunul jsem si balon na střelu a v tom mě někdo zezadu sestřelil. Zlomený kotník mám sdrátovaný, přetrhané vazy sešité, osm týdnů budu mít na noze sádru," popsal mladý záložník, který příští týden oslaví dvaadvacáté narozeniny.

Hlavní sudí Josef Dostálek souboj posoudil jako faul, domácím ovšem poskytl výhodu, a ti z pokračující akce vyrovnali na 1:1. Pokoušeli jsme se ho několikrát kontaktovat, mobilní telefon ale nezvedal.

Jeho pohled nám alespoň zprostředkoval Radim Doležal, jenž při zmíněném utkání působil v roli asistenta rozhodčího. „Já osobně jsem byl od celé situace daleko, takže nemůžu soudit. Když jsme se o tom ale bavili, tak říkal, že šlo víceméně o běžný faul, proto ani neudělil žádnou kartu. V té chvíli jsme ani netušili, že ten souboj bude mít takové následky," uvedl Radim Doležal.

Že šlo o nešťastnou náhodu, se domnívá vedoucí bojkovického mužstva Jaroslav Kříž. „Dělám do fotbalu už několik desítek let a takové věci se, bohužel, stávají. Každé zranění je hrozně nepříjemné, ale v tomto případě se rozhodně nejednalo o úmysl, náš hráč zasáhl míč," přidal svůj pohled.

Buď jak buď, případ žádnou dohru mít nebude. Domácí totiž podnět na disciplinární komisi či komisi rozhodčích nepodali.

„To je zbytečné, stejně by se nic nevyřešilo. Na noviny jsem se obrátil z toho důvodu, aby se o těchto věcech začalo diskutovat. Je jedno, jestli je zraněný hráč z toho či onoho klubu, není ale přece možné, aby rozhodčí takové zákroky netrestali," kroutí hlavou Karel Kopecký, podle kterého hráči z jeho klubu utrpěli v poslední době už třetí podobná zranění.

Takřka přesně před rokem přišli Nivničtí o kanonýra Petra Lukeše, jemuž předčasně ukončila kariéru zlomenina kotníku, kterou utrpěl v utkání s Mladcovou. O půl roku dříve byl dlouhé měsíce bez fotbalu Petr Hladiš, jenž skončil na operačním sále i tentokrát.

„Nikdo za to nebyl potrestán. Přitom když náš Petr Ligas před necelými třemi roky zlomil soupeři nohu, vyfasoval sedm měsíců," připomněl Karel Kopecký mediálně hodně propíranou kauzu.

Pro Petra Hladiše znamená zranění velké komplikace. „Třetím rokem studuji medicínu, kde je vyžadována stoprocentní účast. Je to opravdu velký problém, snad se mi to ale povede nějak vyřešit," doufá odchovanec Nivnice, který dorostenecká léta strávil v 1. FC Slovácko a nakoukl i do mládežnických reprezentačních výběrů. Na závěr přidal ještě jedno přání. „Snad při léčbě půjde všechno dobře a na podzim budu moct hrát."