Další mimořádná výzva čeká na svěřence trenéra Michala Korduly zítra v 16.30 hodin, kdy na stadionu Miroslava Valenty přivítají pražskou Spartu.

Cítil jste v Ostravě větší zodpovědnost, když jste dostal kapitánskou pásku?
Navléknout kapitánskou pásku je samozřejmě čest, ale pro mě se ve výsledku nic nezměnilo. Pořád je to o tom, jaký výkon podáme jako kolektiv.

Co rozhodlo, že jste si odvezli veledůležité tři body?
Z mého pohledu jsme v Ostravě podali dobrý výkon hlavně po taktické stránce. Sice to nebylo moc fotbalové, a hlavně na začátku to bylo nervóznější, ale to se dalo čekat. Přeci jenom to bylo první utkání, navíc dvou sousedů v tabulce. Podařilo se nám vstřelit první branku, po které Baník znervózněl, druhým gólem jsme je dorazili.

Devatenáctiletý záložník Dominik Janošek přichází do Slovácka z brněnské Zbrojovky.
Dominik Janošek: Po výhře na Baníku máme sebevědomí

Vy sám jste mohl ještě přidat gólovou pojistku…
Mohlo to být ještě klidnější, kdyby mi tam ta šance spadla. Baníku se místo toho podařilo snížit, ve zbytku utkání jsme ale podali dobrý taktický výkon a výsledek utkání udrželi až do závěrečného hvizdu.

Další výsledky vás ale asi příliš nepotěšili. Co na ně říkáte?
My se musíme dívat hlavně sami na sebe a bodovat. Samozřejmě je škoda, že většina týmů ze spodní části tabulky vyhrála, protože jsme jim mohli trochu odskočit, ale prostě to tak je a s tím nic neuděláme.

Čeká vás atraktivní duel se Spartou. Máte šanci uspět?
Se Spartou je to vždycky těžké utkání, ale už jsme je dokázali porazit. Hrajeme doma, takže budeme mít za zády naše fanoušky, a pokud budeme hrát naši hru, tak není nikde napsáno, že nemůžeme uspět.

Zleva Diop Dame, Janošek Dominik a Tomáš Poznar.
Janošek nahradil kapitána. Při premiéře se blýskl krásným volejem

Autor: Michal Sladký, Marek Jurák