Zařadili se tak po bok dvou dalších moravských celků, které v minulosti Fotbalservis.cz Cup (dříve Legea Cup) ovládly – Sigmy Olomouc a Baníku Ostrava.

„Pro tuto kategorii je to jeden z největších halových turnajů u nás. Každý rok se nám daří shánět lepší a lepší týmy,“ pochvaloval si organizátor turnaje Ondřej Mrázek.

Poprvé se na přerovském zimním turnaji představila pražská Sparta či Bohemians 1905. Nechybělo hned pět slovenských týmů a pochopitelně ani tradiční účastníci včetně přerovské Viktorky. Premiérově se dvoudenní turnaj uskutečnil v hale Spartaku Přerov.

„Změnili jsme halu, pro nás i hráče to znamená daleko více prostoru. S tím je spojeno i to, že turnaj je kvalitou daleko výš. Je tady spousta vyrovnaných zápasů,“ zmínil Ondřej Mrázek.

Vyšší konkurenci odnesl ostravský Baník, který si brousil zuby na zlatý hattrick, nakonec ale skončil až na desáté příčce.

Vítěz prvních tří ročníků, Sigma Olomouc, ve čtvrtfinále vyřadil pražskou Spartu, v semifinále ale nestačil na Slovácko. Sigma se tak musela spokojit s bojem o bronz, v němž rozstřílela Ružomberok 5:0.

O první místo si to rozdala pražská Bohemka se Slováckem. Skvělou střeleckou formu potvrdilo Slovácko, které po výhře 4:1 převzalo velký pohár pro vítěze.

Domácí Viktorka v konkurenci silných klubů bojovala statečně, nakonec však obsadila poslední šestnácté místo.

Nejlepší hráč: Lukáš Saal (Sparta Praha)
Nejlepší střelec: Jan Lacko (Slovácko, 23 gólů)
Nejlepší brankář: Patrik Berka (Sigma Olomouc)

Konečné pořadí:

1. FC Slovácko
2. Bohemians Praha 1905
3. Sigma Olomouc
4. MFK Ružomberok
5. Sparta Praha
6. Liptovský Mikuláš
7. Bánská Bystrica
8. Zbrojovka Brno
9. Dukla Praha
10. Baník Ostrava
11. Dubnica nad Váhom,
12. Format Martin
13. Tempo Praha
14. SK HS Kroměříž
15. FC Písek
16. 1. FCV Přerov