„V lize nás čeká třítýdenní pauza, takže chceme uspět. Pracovat pak tak dlouho se sklopenými hlavami pod dojmem zpackaného zápasu, to se nám určitě nechce," přiznává trenér Svatopluk Habanec.

JIHLAVA – 1. FC SLOVÁCKO

Dnes v 17 hodin

Rozhodčí: Paták – Mokrusch, Hrabovský

Bilance: 8 zápasů – 2 výhry, 1 remíza, 5 porážek, skóre 5:11

Modrobílí ovšem na Vysočinu rozhodně nepojedou rozklepaní. Sebevědomí do žil jim nalila jak remíza v Plzni, tak především výsledková otočka v domácím zápase se silnou Příbramí, kterou Došek a spol. dokonale rozebrali.

„S jídlem roste chuť a já bude neskromný – chtěl bych tři body," říká na rovinu Svatopluk Habanec. V žádném případě to však neznamená, že by soupeře jakkoliv podceňoval. „Jihlava má kvalitní mančaft, což prokázala výhrou nad Jabloncem či remízou se Spartou. Nic na tom nemění ani její vysoká prohra na Slavii, kde chtěla hrát fotbal a domácí ji potrestali góly ze standardek," varuje Svatopluk Habanec.

Jedním dechem připomněl, že největší pozor si jeho defenzíva bude muset dát na brejkové duo Jungr, Mešanovič a také na stopery, kteří jsou nebezpeční při standardkách.

Výhodou by mohlo být, že domácí jsou zatím bezzubí 
v koncovce. V dosavadních čtyřech ligových duelech mířili do černého pouze jednou. „Zatím nejsme dostatečně produktivní a nevytváříme si ani mnoho příležitostí ke skórování. V těchto klíčových momentech od hráčů potřebujeme více odvahy jít do šestnáctky ve větším počtu a podstoupit tvrdé souboje před brankou," hledá recept na zlepšení Marek Zúbek, asistent jihlavského trenéra Klusáčka.

Slovácko chce vyrukovat s kombinační hrou a akcemi po křídlech. „Hlavně ale musíme hrát jednoduše. Zbytečnými přihrávkami uprostřed hřiště jsme si často komplikovali situaci, tomu se chceme vyhnout," prozradil Svatopluk Habanec, kterému kvůli problémům se zády bude opět chybět Veliče Šumulikoski. „Byl u Pavla Koláře, který ho napravil, za pár dní by snad měl být v pořádku."

Koné? Nejdříve za tři týdny

Určitě nevyužije ani služeb Francise Koného. Tožský útočník se sice nechal pro klubový web slyšet, že je připraven v Jihlavě naskočit do zápasu, a fanoušci modrobílých se na možnou premiéru exotické posily těšili, jenže kouč nadšení svého svěřence i příznivců rázně utnul. „Měl natažený postranní vaz v koleni a toto zranění si na kluzké terénu nedávno obnovil. K dispozici by mohl být až za tři týdny," vysvětlil Habanec.