Zmíněnému okamžiku předcházela riskantní přihrávka Radka Mezlíka. „Ten balon jsem nečekal. Byl jsem ve špatném úhlu, tak jsem to chtěl vyšešit malou domů, trefil jsem si ale druhou nohu," vysvětloval Jan Trousil, jak k celé situaci došlo.

O oprávněnosti vyloučení však nebyl přesvědčen. „Nedržel jsem ho, jen jsem roztáhl ruce. Pouze jsem ho přibrzdil, rozhodčí to posoudil, jak posoudil," krčil rameny kapitán modrobílých Jan Trousil. „Šel bych sám na bránu, takže… Jetsli to ale bylo na červenou, od toho je tam rozhodčí," doplnil ho faulovaný Nešpor.

Názor Slováckého deníku na situaci ze 38. minuty: i když výkon rozhodčího Zelinky nebyl zdaleka optimální, tady se nemýlil – jasná červená, bez diskuzí.

Po utkání však Jana Trousila až tak mrzet nemusela. „Kluci to zvládli výborně, uhráli zasloužené vítěztsví, které je o to sladší, že je to po dlouhém oslabení," těšilo ostříleného harcovníka

„Po snížení a vyloučení jsme cítili, že si můžeme odvést minimálně bod. Jenže do druhé půle jsme vstoupili úplně jinak, než jsme si řekli v kabině," krčil rameny Martin Nešpor.

Oba kohouti se ještě pozastavili u zranění Jana Trousila, po kterém vynechal asi deset minut první půle. „S Truskou jsou to vždycky souboje tělo na tělo. Není to ovšem nic osobního, určitě ho nechci zranit. Prostě se to teď stalo, fotbal není balet," nechal se slyšet mladobolelslav­ský bijec.

„Musím říct, že to šití trvalo hodně dlouho. Ni jsem nevěděl, jak padl gól," poznamenal Jan Trousil. Zmíněný gól dal právě Nešpor. „Dostalo se to ke mně, natáhnul jsem nohu přd obránce a špičkou jsem to dal do brány. Moje branka ale nic neřeší. Doufali jsme, že to zvládneme, ale nemáme nic," smutnil holohlavý útočník. (ms)