„Klíčové bylo, že jsme soupeře okamžitě po vyrovnání srazili druhým gólem," poznamenal trenér Slovácka B Jan Palinek.

ROSICE – 1. FC SLOVÁCKO B 1:4 (0:1)

Favorizovaní hosté od začátku diktovali tempo hry, z řady šancí ale v první půli dokázali proměnit pouze jedinou. Ve 25. minutě si na míč za obranu naběhl Kovář a poslal jej přesně k tyči – 0:1.

„Rosicím jsme skoro nepůjčili balon, kdyby se to měřilo, tak by držení míče bylo tak osmdesát ku dvaceti. Jenže jen na to se fotbal nehraje, ve finální fázi to nebylo ono," věděl Jan Palinek.

Domácí tak vycítili šanci a ve druhé půli vyrovnali hru. Hazardující Slovácko sice několikrát podržel gólman Chvojka, po hodině hry ovšem i on kapituloval, když neměl nárok na milimetrově přesnou Oklešťkovu hlavičku – 1:1.

Odpověď modrobílých na sebe ale nechala čekat pouze čtyři minuty. Do listiny střelců se zapsal nejlepší kanonýr slovácké zálohy Ilija Nestorovski, které domácímu brankáři Dolečkovi zahrál na housle – 1:2.

„To byl klíčový okamžik. Od té chvíle už jsme kontrolovali hru a také jsme přidali další branky," konstatoval trenér Slovácka. Skóre na konečných 1:4 navýšili střídající Lukáš a efektním lobem Nestorovski.

Branky: 66. Okleštěk – 70. a 89. Nestorovski, 25. Kovář, 80. Lukáš. Rozhodčí: Vostrejž – Šenkýř, Mikyska. Diváci: 200.

1. FC Slovácko B: Chvojka – Hála, Kolínek Břečka, Kubáň, Mikulica, Trávník, Havlík (87. Jeleček), Kovář (67. Lukáš), Skalák (67. Ondica), Nestorovski. Trenér: J. Palinek.