Nakonec se to díky dvěma trefám Václava Ondřejky povedlo. „Dnešní výhra se nerodila vůbec lehce," oddechl si kouč vítězného týmu Jan Palinek.

1. FC SLOVÁCKO B – Břeclav 2:1 (1:1)

Utkání začalo pro domácí šokem. Špatný odkop gólmana heči si zpracoval Igwe a krásnou střelou ze třiceti metrů poslal hosty do vedení – 0:1. „Trefil to neuvěřitelně nádherně," ocenil trefu soupeře Jan Palinek, podle kterého tento moment ovlivnil celé utkání.

„Břeclav totiž okamžitě zalezla a zbytek utkání se změnil v naše dobývání jejich branky. A přes totálně zkuštěnou obranu to šlo opravdu těžko," nechal se slyšet domácí trenér.

Vyrovnat se domácím povedlo ve 27. minutě, kdy z malého vápna prostřelil gólmana Prokopa Ondřejka – 1:1.

Béčku Slovácka ovšem bod nestačil, takže neustále tlačili na pilu. Druhý úspěch se však dlouho nedostavoval. „Naší hře chyběla větší odvaha zariskovat. Nebyly tam kolmice, překvapivé přihrávky," všiml si Jan Palinek.

Jeho svěřenci se však za svou snahu nakonec dočkali odměny. V 78. minutě ses tal hrdinou utkání Václav Ondřejka, jenž přetvil ve svůj druhý gól v zápase spolupráci Martana s Prajzou – 2:1.

Domácí nadále tlačili, další branku se jim vak už přidat nepovedlo. Nejblíže k ní měl Haša, jehož hlavičku ale zastavilo břevno. „Po druhé brance Břeclav otevřela hru a hrálo se nám úplně jinak. Jsem rád, že kluci byli trpělivý a dokázali nepříznivý vývoj otočit," pochválil své mužstvo Jan Palinek.

Branky: 27. a 78. Ondřejka – 7. Igwe. Rozhodčí: Vojkovský – Duda, Krasula. ŽK: Prajza, Ondřejka – Krejčí. Diváci: 73.

1. FC Slovácko B: Heča – Jeleček (65. Holek), Mezlík, Trousil, Kubáň – Martan, Šumulikoski, Havlík, Prajza – Ondřejka, Haša. Trenér: J. Palinek. (ms)