„Z minulého týdne ještě evidujeme tři kontumace v případě chybujících klubů Hluku, Kelče a Zlechova, ale jinak se již situace uklidnila. Máme téměř všechny členy zkontrolovány, doufám, že se již všichni poučili," hlásí předseda STK KFS Zlín Stanislav Travenec, který ve všech těchto případech navrhoval minimální finanční tresty pro chybující kluby. „Pokuty se dle soutěže mohou pohybovat v řádech několika tisíců, my ale udělovali pouze dvě stě korun," upřesnil. „Některé kluby si ale ještě připlatí, neboť se podle mého nelogicky odvolávají. Bystřičtí argumentují, že zaplatili, ale uvedli špatný variabilní symbol, Boršice viní pro změnu tým, ze kterého hráč bez uhrazeného poplatku přišel. Ve fotbalové asociaci podle mne nenajdou žádný orgán, kde by se svými argumenty uspěli. Řády hovoří jasně," je neoblomný Travenec.

Jedinými okresy, kde zatím z výše uvedeného důvodu nekontumovali žádné střetnutí, jsou Vsetín a Uherské Hradiště. „Děláme namátkovou kontrolu, není v našich silách překontrolovat vše. Zatím nemáme hlášeno a tedy ani kontumováno nic," řekl sekretář OFS Vsetín Pavel Březík.

„Provádíme důkladné kontroly, abychom zjistili přesný počet hráčů, mužstev a zápasů, kterých by se tento problém mohl týkat. Prozatím vám ale nejsem schopen říct jakékoliv číslo," nechal se slyšet předseda STK OFS Uherské Hradiště Stanislav Němeček.

Důkladnými kontrolami se na Hradišťsku chtějí vyhnout tomu, že by na konci sezony zkontumovali třeba deset zápasů. Navíc si na FAČR vyžádal kompletní dokumentaci, kdy jednotliví hráči příspěvky zaplatili. „Podle toho budeme schopní dohledat, ke kolika zápasům určití fotbalisté nastoupili neoprávněně. My totiž sami nemůžeme z databáze zjistit, od kdy mohl ten či onen hráč nastoupit," vysvětlil předseda OFS Uherské Hradiště František Miko.