Nastoupit by měli také nový útočník Rigino Cicilia z Curacaa.

„Zatím se spíš rozkoukávám a snažím se zapadnout do kabiny. Myslím si ale, že mi styl Slovácka bude vyhovovat. Pochopil jsem, že trenér má rád tvrdou práci a vyžaduje od hráčů pohyb. To jsou přesně věci, které jsou mi blízké,“ tvrdí téměř dvoumetrový forvard.

Naopak mladý obránce Michal Tomič středeční duel určitě vynechá. Po operaci kolena totiž stále není stoprocentně fit.

„K tomu mi ještě chybí pár tréninkových jednotek. Zatím jsme se dohodli, že vynechám souboje. Ale pracujeme na tom, aby to pokud možno bylo vše co nejdříve v pořádku,“ přeje si slovenský mládežnický reprezentant, který už si v Uherském Hradišti našel byt kousek od stadionu. „Můj soused je Jan Kliment, který mě pomohl se zabydlet,“ říká posila z Žiliny.

Pikantní duel čeká hlavně na Ondřeje Sukupa. Bývalý hráč Zbrojovky Brno a Ostravy pochází z Uherského Hradiště a prošel mládežnickou akademií Slovácka, nyní se ale postaví mateřskému klubu.

Vytáhnout se bude chtít také Haris Harba, který nosil bílý dres klubu v loňském roce.

Zatímco Blansko, které se po dohrání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a sestupu Vítkovic posunulo do druhé nejvyšší soutěže, v červenci odehrálo už tři přípravné zápasy, fotbalisté Slovácka se po krátké pauze teprve rozjíždějí.

V sobotu svěřenci trenéra Martina Svědíka zamíří do slovenského Červeníku, kde se střetnou se Zlatými Moravci.

Příští středu se pak stejně jako před rokem utkají s mistrovským Slovanem Bratislava na neutrální půdě v Malackách. Domluvený je i duel v Senici.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY 1. FC SLOVÁCKO

Středa 22. července v 17.00: 1.FC Slovácko – FK Blansko (Širůch Staré Město)

Sobota 25. července v 18.00: FC ViOn Zlaté Moravce – 1. FC Slovácko (Červeník)

Středa 29. července v 17.30: ŠK Slovan Bratislava – 1. FC Slovácko (Malacky)

Sobota 1. srpna v 17.00: FK Senica – 1. FC Slovácko (Senica)