V první minutě druhé půlky pálil těsně vedle Hruškovy svatyně. Dvanáct minut před koncem byl v šanci, kterou musí prvoligový fotbalista proměnit se zavřenýma očima. Zkušený záložník ale z pěti kroků mířil vysoko nad. Vyvrcholením pak byla neproměněná penalta tři minuty před koncem zápasu. „Asi jsem si to proti Příbrami vyžral," smutnil na pozápasové tiskovce Volešák.

Penaltu jste kopl asi nejhorším možným způsobem…

Byl jsem určený s Došanem (Liborem Doškem), co k tomu říct… Věřil jsem si. Kopl jsem to, jak jsem to kopl. Dvě nebo tři penalty jsem takto proměnil. Na poslední chvíli jsem se rozhodl, že ji kopnu jinak, než jsem původně zamýšlel. Moje chyba, beru to na sebe, už v zápase jsem měl dvě nebo tři šance. Završil jsem to penaltou, asi jsem si tento zápas vyžral. Když je člověk chvíli nahoře, tak po tomto utkání jsem spadnul dolů.

Související Zmar Slovácka podtrhla neproměněná penalta. A Straka jásal

Proč jste se rozhodl při penaltě změnit směr?

Na tuto bránu jsem všechny penalty proměnil, kopal jsem je po mé pravé ruce. Při rozběhu jsem se rozhodl to změnit, ale nemá cenu se k tomu vracet. Prostě jsem ji nedal a Aleš Hruška ji chytil. Bohužel, jsme tam nedotlačili gól ani z dalších šancí, asi bychom ho nedali ani za dva dny.

Troufnete si příště na penaltu znovu?

Jestli to trenér nezmění, tak půjdu.

Kouč mluvil o tom, že jste hráli v prvním poločase ustrašeně. Cítil jste to stejně?

Asi jo, nebylo to na jednu branku, jako po změně stran. Možná nás srazil inkasovaný gól. Říkali jsme si, že Příbram může zahrozit ze standardky, což se nakonec potvrdilo. Byl to z naší strany špatný výkon, z devadesáti procent jsem viníkem prohry já.

Nebylo v mužstvu nějaké podvědomé podcenění Příbrami?

Nevím. V Teplicích jsem dali branku ze všeho, teď nic. Pro mě hrozný zápas, před reprezentační pauzou se v tom budeme čtrnáct dnů babrat. Doufám, že to z hlavy vypálíme co nejdřív.

Vaše výhra v Teplicích je porážkou s Příbramí vymazána…

Zase jsme nabrali do tabulky tři minusové body. Příbram se na nás dotáhla na pět bodů, asi budeme hrát do konce ligy o všechno. I bod by měl svoji cenu.

Po vaší neproměněné penaltě šel do útoku i gólman Melichárek, věřil jste v zisk bodu až do konce?

Musíte věřit pořád, ale dneska bychom asi gól nedali. Aleš Hruška měl tyče dobře rozestavěné. Chytal dobře a ke všemu tam měl obětavé obránce. Naše chyba, že jsme neproměnili šance.

Cítil jste od Příbrami po změně trenéra větší bojovnost?

Asi tam bylo větší nasazení, ale to vám řekne tady Aleš (brankář Příbrami Hruška, který seděl na tiskovce vedle Volešáka – pozn. aut.), já se v nich nebudu pitvat. Na podzim, když tam přišel pan Marko, jsme vyhráli. Řekli jsme si, že bychom to mohli zopakovat, ale bohužel pan Straka asi mužstvo namotivoval jinak. Příbram u nás prostě vyhrála a my ji můžeme jenom pogratulovat.

Penalta očima brankáře Příbrami Aleše Hrušky

„Láďa Volešák je chytrý fotbalista, nechtěl jsem mu do poslední chvíle hlavně otevřít bránu. Pokud bych udělal pohyb jedním směrem, on by byl schopný míč poslat na opačnou stranu. Soustředil jsem se, abych nešel k tyči dřív, než kopne balon. Penalty umí kopat daleko lépe…"