O vysněnou remízu připravila Slovácko hotová pohroma a chaos v defenzívě během úvodních čtrnácti minut. Udivoval hlavně prohraný souboj při druhé brance v Melichárkově síti. Rada zůstal jako přikovaný a nechal se pohodlně přehlavičkovat o deset centimetrů menším Krejčím. „Bylo to pro mě záhadou, myslel jsem, že ho budu mít na sobě," divil se situaci střelec druhé sparťanské branky.

„Hráli jsme v takovém složení poprvé. Vždycky si říkáme, že musíme chytit začátek a klasicky jsme dostali v úvodu dvě branky. To už má člověk myšlenky, že to může skončit hodně blbě, jinak nevím, co bych vám k úvodu zápasu řekl," snažil se vysvětlit zpackaný začátek záložník Slovácka Ladislav Volešák.

Fotbalisté z Uherského Hradiště se probrali až po druhé inkasované brance. Byli to překvapivě oni, kdo se snažil diktovat tempo hry. Čtvrt hodiny před pauzou trefil Daníček břevno a šest minut po přestávce vstřelil gól naděje Milan Kerbr. „Po té brance jsem věřil, že bychom mohli zápas ještě otočit. Měli jsme další gólové šance, ale dvě naše chyby ke konci Sparta potrestala," ohlížel se za utkáním autor jediné branky hostů.

Pohříchu vůbec nemusel být v pátečním večeru jediným střelcem Slovácka. Hlavně Ladislav Volešák se opakovaně přesvědčoval, že by to přes sparťanskou obranu mohlo jít. Čtvrt hodiny před koncem měl na kopačkách obrovskou možnost na vyrovnání. První střelu mu gólman Vaclík vyrazil a z následné dorážky megašanci zahodil.

„Byl to krásný balon od Jirky Valenty, nechtěl jsem si ho zpracovávat, ale rychle zakončit a míč zvednout do šibenice na první tyč. Bohužel jsem přestřelil bránu. Vyčítám si to, když jsem viděl opakovaný záběr v televizi, tak jsem naštvaný ještě víc," popisoval svoji příležitost záložník Slovácka, kterému ještě o pět minut později zpacifikoval gólovou hlavičku Vaclík.

I přes inkasované čtyři branky se svěřenci Svatopluka Habance opakovaně přesvědčili, že Sparta byla hratelná. Hlavně po změně stran se dostalo Slovácko do několika nebezpečných příležitostí.

„Druhou půlku jsme odehráli v lepší kondici. Víc jsme drželi balon, ale nevím, jestli to nebylo soupeřem, který už nebyl tak důrazný a dovolil nám takto hrát. Těžko se dostávali do hry. My jsme měli nezvykle moc šancí, zažil jsem to tady v uplynulé sezoně, sice jsme také dostali čtyři branky, ale Libor Došek neproměnil několik gólovek, asi jsem to tentokrát přebral po něm. Kdo zápas neviděl, tak si musel říct, že jsme propadli. My jsme si dokázali, že se dá hrát i se Spartou. Teď se musíme soustředit na Baník a prohru odčinit," dívá se Ladislav Volešák raději k dalšímu zápasu Slovácka.