„Po sportovní stránce jsem byl maximálně spokojený. Po osobní také. Vyzkoušel jsem si nové angažmá a poznal nové lidi," říká 25letý fotbalista, který v uplynulém kole dostal od protihráče loktem do hlavy a musel v poločase střídat.

Jak to vypadá s vašim zraněním? Byl jste na vyšetření?

Nebyl. Domluvil jsem se s doktorem, že na vyšetření nemusím. V neděli jsem jenom vynechal regenerační trénink, ještě mě trochu pobolívala hlava, ale už je všechno v pohodě.

V neděli vás čeká Karviná. Hrával jste tam před dvěma lety. Jak na to období vzpomínáte?

Jenom pozitivně. Šel jsem se tam rozehrát, chtěl jsem pravidelně nastupovat v základní sestavě, to se mi splnilo. Trenér si mě vyhlédl a dostával jsem důvěru, tu jsem ale musel potvrzovat v zápasech. Nedostal jsem nic zadarmo, takže po sportovní stránce jsem to využil naplno. Po osobní stránce také super, vyzkoušel jsem si nové angažmá a poznal nové lidi.

Hrával jste druhou ligu, byl už tehdy cílem Karviné postup?

Byli jsme celou dobu v tabulce nahoře. O postupu se mluvilo, klub i město dávali do fotbalu maximum. Podařilo se postoupit až další rok. Byl to logický výsledek toho, kolik lidí do fotbalu v Karviné dávalo maximální úsilí.

Budete nastupovat proti svým bývalým hráčům poprvé v kariéře. Těšíte se na zápas?

Moc, moc. Bude to pro mě hodně zvláštní zápas. Vůbec nevím, co od toho čekat. Na jednu stranu je to ligový zápas jako každý jiný – s jediným cílem – vyhrát. Na druhou stranu znám půlku mančaftu, znám lidi kolem karvinského fotbalu. Má to dvě stránky.

Bude to pro vás nejdůležitější zápas podzimu?

Takto bych to neviděl, bude patřit mezi top čtyřku. Sparta, Zlín, Plzeň, Karviná – to jsou pro mě největší ligové zápasy.

Udržujte s někým s bývalých spoluhráčů kamarádské kontakty?

Nejvíc s Pavlem Eismannem, byli jsme na bytě sousedi a strávili spolu nejvíc času. Hodně často si voláme. Byl dokonce i ve Slovácku, Hradci nebo hrával v Polsku, prošel toho víc.

Jak se obměnil kádr od vašeho působení v Karviné?

Přišlo tam dost nových hráčů, hlavně do základní sestavy. Myslím, že tam zůstala tak polovina kluků. Karviná je známá tím, že tam rotuje spousta fotbalistů, už ve druhé lize vyměnili hodně hráčů. Hledali to správné složení. Za tu dobu, co jsem tam byl já, tak se vyzkoušelo přes sto padesát hráčů, což je strašné číslo.

Karviná je v tabulce na šestém místě. Je to pro vás překvapení?

Nevím přesně, koho ještě mají do konce podzimu, ale jejich sedmnáct bodů je skvělých. Co bychom za to ve Slovácku dali. Je to prostě realita, uhráli si to, takže jsou nahoře asi zaslouženě. Když se podívám na jejich poslední výsledky, tak měli výpadek proti Teplicím, ale dokázali remizovat s Libercem, který hraje evropskou ligu, a uplynulém kole vyhráli v Hradci. Bude to těžké, ale trenéři určitě připraví nějaké videa a soupeře si pořádně nastudujeme.

Čeká vás zápas proti nováčkovi soutěže. Vládne tam fotbalová euforie, bude z tohoto pohledu utkání složitější?

Euforie tam asi bude, hlavně z nového stadionu, mají tam slušný fanouškovský kotel. Požene je to zázemí, klub se novým stadionem někam posunul. Budou toho chtít využít, ale pro nás to žádné nevýhoda nebude, jedeme do Karviné vyhrát.

Už jste viděl nový stadion?

S přítelkyní jsme se chtěli jet podívat na nějaký zápas, ale nějak to nevyšlo, takže se tam dostanu až teď. My jsme hrávali ještě na starém, kde byl jedna tribuna. Konečně se na nový stadion podívám, rozhodně tam bude fotbalovější atmosféra. Čekám úžasné prostředí, lidi tam nejdou pro ránu daleko, když to takhle řeknu, poženou své kluky k maximálnímu výkonu.

Hráči, kteří nastupují proti bývalému klubu, obyčejně vypisují pro mančaft speciální odměnu. Přijdete s něčím podobným do kabiny?

To jste mě zaskočil. To bych asi měl, že? Kluci se určitě přihlásí, ale raději to navrhnu sám od sebe, aby neměli nějaké narážky. Něco tam určitě bude. Můžu slíbit, že za výhru něco na stole přistane.

V podzimní části ligy nastupujete pravidelně, dal jste dvě branky. Jste s osobními výkony spokojený?

Odehrál jsem všechny zápasy včetně pohárů v základu. Trenér mně věří, jsem spokojený. Dva góly v lize jsou takovou odměnou. U sebe to vnitřně cítím tak, že do fotbalu dávám maximum a musím využít toho, že mám důvěru trenéra a nastupuji v základu. I mimo hřiště dávám do fotbalu všechno, teď se mně to dvakrát vrátilo vstřelenými brankami. Víc se o vás ví, víc se o vás píše. Je to příjemné, ale je za tím tvrdá práce a fotbalová dřina.

Ještě by to chtělo víc bodů…

Přesně tak, to je nejdůležitější. Osobní stránka je jedna věc, druhá je ta, abychom se vyšvihli v tabulce nahoru – bylo by to daleko veselejší.