„Los máme poměrně nešikovný, když z prvních čtyř zápasů hrajeme třikrát venku, proto jsme si přáli úvodní zápas zvládnout. Jsem velice rád, že se to povedlo," usmíval se brodský trenér Martin Onda.

Bystřice nad Pernštejnem – Uherský Brod 0:1 (0:0)

Cenná výhra se nerodila lehce. Na vině byla především špatná koncovka Broďanů. „Hned v první půli jsme měli několik šancí na rozhodnutí, hlavně ta Mančíkova, Vrágova a Dolinova volaly po gólu, ale nedali jsme nic," litoval brodský lodivod.

Po obrátce se jeho mužstvo zatáhlo a soustředilo se spíše na brejky. „Očekávali jsme, že domácí otevřou hru a my si počkáme na jejich chyby. První výbornou šanci sice střídající Michalec ještě neproměnil, nakonec jsme se ale dočkali," radoval se Martin Onda.

V první minutě nastaveného času totiž rohový kop propadl až k Šálkovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a rozhodl o exportu bodů na východ republiky.

„Musím přiznat, že na Bystřici jsem si věřil. Už s Napajedly se nám na ně pokaždé podařilo něco vymyslet a povedlo se to i teď," mnul si ruce brodský trenér.

Radost mu trošku kalilo jen zranění gólmana Kohoutka, který těsně před pauzou musel kvůli zranění ramene střídat.

Branka: 90.+1. Rozhodčí: Jahoda – Šula, Nejedlý. ŽK: Chocholáč – M. David, Mančík. Diváků: 145. Uh. Brod: Kohoutek (44. Man) – Holík, Vrága. M. David, Kúdela – Dolina (81. Nevařil), Pochylý, Šálek, Pacl – Jaroněk (68. Michalec), Mančík. Trenér: Onda.