Tasovice – Uherský Brod 0:2 (0:2)

Pouze dvě porážky z dvanácti domácích zápasů utrpěli v letošním ročníku divize fotbalisté Tasovic před středečním vloženým 17. kolem. Na sestupové příčky navíc měli pouze pětibodový náskok, a tak se dalo čekat, že Broďanům nedají nic zadarmo. Hosté je ovšem zaskočili a téměř k ničemu nepustili.

„Po posledním zápase jsem si stěžoval, že kluci nebojovali. Tentokrát je ale musím pochválit, protože v tomto směru jsme domácí jasně předčili. Navíc jsme byli i fotbalovější," pochvaloval si brodský kouč.

Jeho svěřenci rozhodli zápas v úvodní půlhodině. Účet zápasu otevřeli v 18. minutě. Hruboš krásně uvolnil Dolinu, na jeho centr si nasprintoval Šálek a placírkou umístil míč přesně k přední tyči. „Nádherná akce. A druhý gól byl ještě hezčí," rozplýval se František Ondrůšek. A měl proč. Richard David totiž napálil míč z dvaceti metrů tak dokonale, že se od břevna odrazil do sítě – 0:2.

Po obrátce sice měli navrch domácí, všechny nakopávané míče ale hosté s přehledem uskákali. „Nepustili jsme je do jediné šance," ocenil pevnou defenzivu trenér ČSK.

Branky: 18. Šálek, 28. Huška. Rozhodčí: Slabý – Chabiča, Hlubinka. Uh. Brod: M. Ondrůšek – Zelinka, Vrága, M. David, Kúdela – Nevařil (60. Michalec), R. David, Šálek, Hruboš, Pacl (90. Jaroněk) – Dolina (80. Kovář). Trenér: F. Ondrůšek.