Už po čtyřech minutách nad jeho nadějnou střelou vyzrál gólman Hradce, stejně dopadla i jeho gólovka šest minut před odchodem do kabin. Po hodině hry hlavičkoval jen těsně vedle tyče a deset minut před koncem překopl z malého vápna branku. A aby toho nebylo málo, v závěru dostal čtvrtou žlutou a na půdě mistrovského Liberce si nezahraje. Zkrátka – zápas blbec.

Hradci jste mohl dát minimálně tři čtyři góly. Souhlasíte?

Mohl jsem dát tři góly, ale nedal jsem zase žádný. Nevím, čím to je. Už v Budějovicích jsem měl několik šancí, asi jsem chytil nějakou špatnou střeleckou formu, takže góly nedávám.

Pamatuje, kdy jste měl naposled tolik brankových šancí?

V minulém zápase v Budějovicích jsem měl dvě. Za poslední dva zápasy jsem měl víc šancí, než za celou sezonu.

První dvě příležitosti byly asi největší…

Při první jsem chtěl gólmana obstřelit a druhou jsem chtěl dát na jistotu, abych trefil bránu. To se mi sice povedlo, ale Koubek už tam balon asi čekal, chytil to pěkně.

V posledních zápasech se do gólových šancí dostáváte poměrně lehce. Čím to je?

To nevím. Ze začátku sezony jsem se do šancí moc nedostával. Trenér mi vyčítal, že v zakončení musím být hladovější, teď se do šancí dostávám, ale zase je neproměňuji, tak nevím, co je lepší. Dneska to beru na sebe. Alespoň jednu příležitost jsem měl proměnit, kdybych dal gól, tak jsme stoprocentně vyhráli.

Hrál při vašem zakončení roli rozmáčený terén?

V tu chvíli jsem na to nemyslel. Chtěl jsem dát gól, bohužel to nevyšlo. Myslím si, že terénem to nebylo. Počasí bylo pro oba mančafty stejné, my jsme se s tím vypořádali o něco lépe. Celý zápas jsme Hradec přehrávali, oni měli jedinou šanci, kterou proměnili.

Po remízách vám body moc nepřibývají…

Jde to pomalu. Sice neprohráváme, ale kdybychom raději jednou vyhráli a jednou prohráli, tak těch bodů bylo víc. Ztratili jsem v Budějicích a dneska zase. Budu klukům fandit v příštím kole v Liberci.

Neškodí takové počasí fotbalu?

Snad jedině divákům. Kdyby nepršelo, tak jich přišlo určitě víc. Mně je jedno, jestli prší, nebo sněží, byl jsem na podobné počasí zvyklý z Jablonce. Koncentruji se na fotbal, počasí jde mimo mě.

Autor: STANISLAV DUFKA