Zatímco jeho spoluhráči sázeli v nedělním zápase ve Veselí nad Moravou gól za gólem, tak Marek Havlík za brankou už lehce vyklusával. Druhý případ je daleko složitější. Tomáš Zajíc laboroval celé jaro s bolestmi zad, hrál pod prášky, ke konci sezony se dokonce léčil v lázních. Zatím jeho bolesti neustupují, spíš naopak.

„Čekáme na výsledky magnetické rezonanci, protože ty jeho bolesti vůbec neustoupily. Bavíme se o zádech a ještě mu to střílí do třísel. Hledá se příčina těch bolestí a vypadá to na delší pauzu,“ smutnil trenér Slovácka.

V uplynulé sezoně vstřelil Tomáš Zajíc osm branek a byl nejlepším střelcem Slovácka. Jeho dlouhodobá absence by byla velkým oslabením. Do útoku kouč dvanáctého týmu z uplynulé sezony už moc velký výběr nemá. Pokud nepočítáme dorostence Michala Kohúta, tak dispozici už je jenom osmnáctiletý Filip Kubala. Bude trenér tlačit vedení klubu na posílení útoku?

„Ano, s jedním útočníkem do ligy jít nemůžeme. Vypadá to dobře. Myslím, že příští týden se u nás útočník objeví,“ prozradil Michal Kordula.

FC Veselí nad Moravou – 1. FC Slovácko
Slovácko deklasovalo Veselí nad Moravou
Obránce Michal Kadlec se v pátek představil na hřišti v Nivnici, kde fotbalisté Slovácka vyzvali slovenskou Sereď.
Slovácko s Kadlecem zdolalo v přípravě Sereď