„Přesně v tuto dobu byl před dvěma a půl lety ve stejné pozici Michal Trávník, tak vypadá momentálně Sadílek. Věkově je to ještě dorostenec, hlavně bude muset přidat na důrazu v osobních soubojích. Co se týče nasazení a pohybu je to stejné, jako to bylo u Michala. Řekl bych to takto. Jeho ligová cesta je taková, že když se urychlí, tak bude za rok připraven," hodnotil kouč Slovácka devatenáctiletého hráče.Lukáš Sadílek

Sám Lukáš Sadílek dobře ví, na kterých místech musí přitlačit.

„Hlavně musím nabrat svalovou hmotu a víc chodit do osobních soubojů," říká rodák z Uherského Ostrohu, který příliš nečeká, že se objeví příští týden v základní sestavě.

„Myslím si, že zatím to na základ není. V generálce chyběl Vali (Jiří Valenta), dostal jsem příležitost se ukázat, snažil jsem se, jak jsem mohl. Doufám, že jsem trenérovi ukázal, že v určitých chvílích bych mohl do ligových zápasů naskočit. Budu rád za každou ligovou minutu, která se naskytne. Budu dělat všechno pro to, aby to bylo, co nejčastěji. Chtěl bych se postupně propracovat do základní sestavy, víc hrát a dokázat, že na ligu mám." říká pokorně Sadílek, který má na svém kontě tři ligové zápasy.

I když Slovácko nedokázalo v ligové generálce přehrát druholigový Třinec, nehodnotil Sadílek výkon mančaftu negativně.

„Osobně jsem měl za úkol rozdělovat odražené balony do stran a podporovat na hrotu Libora Doška. Myslím si, že hra nebyla úplně špatná, chyběly góly. Chtěli jsme dát rychle branku, abychom se uklidnili, to se nám bohužel nepodařilo. V koncovce se poslední dobu trošku trápíme, věřím, že do zápasu s Duklou se to zlepší," přeje si odchovanec fotbalové akademie Slovácka.