Na hřišti se potkávali nečekaně často, což ale vyplynulo z taktických pokynů plzeňského trenéra. „Měl jsem pomáhat stoperům, aby Libor nemohl nabíhat a prodlužovat balony. Myslím, že se nám to dařilo," pochválil se Pavel Horváth, který věren své pověsti nezklamal a pobavil novináře v tiskovém středisku. „No jo, byli jsme tam spolu jako z pohádky, jen nám chyběl bystrozraký," narážel na svou pevnější a Doškovu vytáhlou postavu.

K největšímu souboji mezi touto nesourodou dvojicí došlo až v nastaveném čase. Místo vyloučeného gólmana Heči totiž musel před pokutovým kopem navléct brankářské rukavice a dres hráč z pole a volba padla právě na Doška. „Bylo to jako v žácích, do brány šel nejvyšší," pousmál se útočník Slovácka, který Pavla Horvátha málem vychytal.

„Naštěstí měl velké rukavice, takže balon jenom lízl. Je to nezvyk a já jsem nechtěl riskovat a proměnit, aby bylo jasno. Věděl jsem, že je tam Došan, ale říkal jsem si, že se musím plně soustředit. Jenže těsně předtím, než jsem se rozběhl, jsem zvedl hlavu a viděl ho tam. Naštěstí to prošlo do brány," oddechl si plzeňský kapitán.

„Rukavice jsem měl dobré, ale asi mám slabé ruce, protože mi to prošlo pod rukou," mrzelo Libora Doška, který si v brance při mistrovském utkání odbyl premiéru.

Horváth uznal, že Slovácko jeho tým pořádně potrápilo. „Byli na nás velmi dobře připravení, situaci nám navíc komplikovalo špatné hřiště, na kterém to hodně skákalo. Domácí nás moc nepouštěli do šancí, naštěstí jsme tu jednu a půl, co jsme měli, využili," poznamenala hlavní postava plzeňského týmu.

„Soupeř možná nehrál tak uvolněně, jak je zvyklý, ale mají tři body. První půle byla z naší strany bojácná, ve druhé jsme začali hrát, ale paradoxně jsme inkasovali. Byl to hratelný zápas, bohužel dostaneme gól ze situace, na kterou se na tréninku připravujeme," zlobil se Libor Došek, podle kterého je situace jeho týmu vážná. Slovácko totiž již čtyřikrát v řadě v lize nebodovalo. „Musíme bojovat, jezdit po zadku. Jiná cesta než přes tvrdou práci, z tohoto útlumu nevede," má jasno nejlepší střelec mužstva.