„Mám nějaký problém se svalem, zranil jsem se minulý pátek na tréninku. Celý týden dávám sval do kupy, jezdím po rehabilitacích a posiluji," vysvětloval svoji absenci v utkání proti Nitře kapitán Slovácka.

Je vaše zranění vážné? Hrozí, že neodjedete na soustředění?

Do Turecka určitě poletím. Byl jsem na magnetické rezonanci a doktoři mně řekli, že by to neměl být zásadní problém. V pondělí bych měl začít normálně trénovat.

Tešíte se, že si po téměř šesti týdnech konečně zahrajete na přírodní trávě?

Všichni se těšíme. Trénovat a hrát v těchto hnusných zimních podmínkách není žádný med.

Hlavně se těšíme, že si konečně zahrajeme a zatrénujeme na přírodním trávníku. Umělka není úplně ideální, bolí z ní záda, na zimní přípravu je sice dobrá, ale jinak ji nemusím. Doufám, že když se vrátíme, tak počasí už nás pustí na normální trávu.

Do Turecka odlétáte na deset dnů. Už se pomaličku balíte?

Nebalím, nebalím. Ještě se musím pořádně rozloučit s dětmi. Mám tři caparty, tak si s nimi chci ještě pořádně pohrát. Toho balení zase tolik nebude. Věci na fotbal a na trénování budeme mít připravené, jenom je nahážeme do tašek a bude sbaleno.

Co vám nesmí chybět v kufru mimo fotbalových věcí?

Nic zajímavého. Naše stará garda bere karty, nic jiného nepotřebujeme.

Tušíte na co se chce trenér Habanec v Turecku nejvíc zaměřit?

Co jsme se s trenérem bavili, tak chce hlavně protrénovat standartky a nějakou taktiku, s kterou půjdeme do prvních mistráků. Na soustředění odehrajeme čtyři zápasy, bude to hlavně o tréninku a o zápasech, moc volna asi nebude. Pro nás lepší, alespoň nebudeme mít dlouho chvíli.

V první lize hrajete třináctou sezonu. Máte spočítáno pokolikáté poletíte na soustředění?

Nevím, nepočítám to. Třikrát nebo čtyřikrát jsem byl Kypru a šestkrát nebo sedmkrát to bylo Turecko, tam jsou kvalitnější hřiště. Na Kypru je zase hezčí prostředí.

Zajímáte se o soupeře proti kterým budete na soustředění hrát?

Je mi to jedno. Vím, že hrajeme s nějakým ukrajinským klubem, potom je tam maďarský Debrecín, to je kvalitní mančaft, proti nim jsme hráli i loni.

Jaké máte dojmy z dosavadní přípravy?

Trenér Habanec zvolil úplně opačný systém jako pan Soukup. Na začátku přípravy jsme se tři týdny zaměřili jenom na kondici. V zápasech se téměř nestřídalo a všechno jsme odehráli v jedenácti lidech. Trenér chtěl, abychom naběhali hlavně objemy. Když soupeř prostřídal, tak jsme v druhé půlce sotva pletli nohama. Střídalo se až od zápasu proti Třinci, kde chtěl trenér vidět už nějaký systém ve hře.

Kádr zůstává téměř stejný, na začátku přípravy přišel Sládek a minulý týden byl na testech Martan, ani jeden mužstvo neposílí. Co na to říkáte?

Oba byli bezproblémoví a zapadli do kabiny. Byli na tom dobře i fotbalově, říkal jsem si, že by nám mohli pomoci. Nevím, proč to Martan vzdal, proti Třinci hrál výborně. Mně osobně se velice líbil, byl rychlostní typ, který se nebál do ničeho vletět. Když jsem se bavil s trenérem, tak říkal, že byl v šoku, když mu Martan zavolal, že se vrací do Varnsdorfu. Moc tomu nerozumím, nechci to hodnotit. Každopádně je škoda, že tu není, byli bychom dopředu ještě údernější. To se týká Sládka, tak má údajně ještě nějakou jinou nabídku ze Slovenska, je Slovák a chce být asi doma.

Přesvědčil vás Sládek v přípravě? Myslíte, že by měl místo v kádru?

V kádru by místo asi měl. Jsem hlavně rád, že přišel Skali (Jiří Skalák), zatím vypadá výborně, nastupoval i ve Spartě a má svoji kvalitu. Myslím si, že nám hodně pomůže.

Do útoku je ve hře ještě z juniorky Roman Haša, myslíte, že se udrží v kádru pro jarní část ligy?

Trénoval s námi už na podzim, musím říct, že jeho styl se mi líbí. Je to podsaditý útočník typu Kovala (Jiřího Kovalíka). Cyra (Roman Haša) je podobně gólový typ, věřím, že se o svoji šance popere, už jenom to, že ho trenér nominoval do Turecka je pro něj odměna. Vypadá dobře i na tréninku, doufám, že nezpychne, ale jak jsem ho poznal, tak povahově je úplně v klidu.