1. FC SLOVÁCKO B – SIGMA OLOMOUC B 2:1 (0:0)

Záloha Slovácka nasadila do hry několik posil z A-týmu v čele s Janem Trousilem. „Nastoupil takřka prvoligový tým," poznamenal kouč Jan Palinek. Jenže i Sigma přijela do Kunovic ve velmi silném složení, a tak se výhra domácích nerodila vůbec lehce. „Narazily na sebe dva opravdu velice kvalitní celky, možná i proto se v první půli hrálo takřka bez šancí," nechal se slyšet domácí lodivod.

Góly začaly padat až po přestávce. Hned ve 47. minutě přišla lahůdka v podání olomouckého Plška, který krásným obstřelem posla míč přímo do šibenice Hečovy brány – 0:1.

Domácí pak přeřadili na vyšší rychlostní stupeň, obrana HFK ale dlouho odolávala. Prokletí se podařilo zlomit až v 78. minutě Janu Trousilovi. Ke zkušenému stoperovi se po rohovém kopu dostal balon a zblízka už nebyl problém dopravit ho hlavou do sítě – 1:1. A než se hosté stačili vzpamatovat, inkasovali druhý úder. Famózní dvouminutovku v podání hráčů Slovácka zakončil Ladislav Volešák. Ostřílený záložník si naběhl na centr ze strany a rybičkou nekompromisně překonal brankáře Reichla – 2:1.

Obrat byl dokonán a zbývalo jediné – udržet lichotivý stav až do konce. To se modrobílým podařilo a završili tak nadmíru úspěšný víkend Slovácka.

„Tak úspěšný už tady dlouho nebyl. Je to paráda, hned se bude obědvat líp," usmíval se po nedělní dopolední výhře domácí kouč Jan Palinek v narážce na sobotní úspěch A-týmu v utkání s nadupaným Libercem. „Dnešní výhra byla celkem šťastná, ale neřekl bych, že nezasoužená. Za třemi body jsme šli víc než soupeř," dodal trenér Slovácka.

Branky: 78. Trousil, 80. Volešák – 47. Plšek. Rozhodčí: Dubravský – Drozdy, Klíma. Diváci: 98. 1. FC Slovácko B: Heča – Prajza, Trousil, Mezlík, Kubáň, Havlík (77. Kolínek), Šumulikovski, Trávník (43. Holek), Volešák – Ondřejka, Haša (53. Jeleček). Trenér: J. Palinek. (ms)