FOTO a REPORT: Slovácko zničil hattrickem Štěpán

Od úvodu jste diktovali tempo hry, ale do vedení šel překvapivě Hradec…
Do zápasu jsme vstoupili dobře, nenechávali jsme Hradec rozehrávat, balon jsme měli v držení, pak jsme si ale bohužel dali nešťastný vlastní gól. I přesto jsme měli do konce poločasu více ze hry, byla tam šance Filipa Hlúpika. Hradec se stáhl v deseti lidech před bránu a bohužel asi nejsme takoví fotbalisté, abychom je překonali technickou hrou. Zkoušeli jsme nákopy, sice to tam lítalo, ale bez nějaké vážnější šance.

Říkáte, že první gól byl vlastní, ale z tribuny to vypadalo, že míč prošel po střele Štěpána až do branky.
Míč letěl na mě, ale Láďa Volešák se s někým žduchnul tělem, nepatrně to líznul hlavou a balon zapadl do brány. Branku jsme ale dostali v nějaké patnácté minutě, to nás rozhodně nemělo rozhodit. V první půlce ani nebylo poznat, že bychom z toho byli nějak přepadlí. Míč jsme měli pod kontrolou, ale chyběla kvalita v zakončení. Měli jsme nějaké náznaky, ale žádnou pořádnou šanci. Hradec byl daleko efektivnější. Vystřelil čtyřikrát na bránu a dal tři góly. Fotbal se nehraje na držení míče, ale na góly. Pro nás je porážka krutá, ale bohužel, tak to je.

Dal se z vašeho pohledu při úvodní brance Hradce kontakt na Volešáka pískat jako faul?
Rozhodně ne. Fotbal je kontaktní sport, a pokud by to byl faul, tak by se Ladin určitě rozčiloval. Doma s Bohemkou jsem si dal vlastní gól já, ale to jsme zápas otočili, dneska to nevyšlo. Na jaře jsme hráli asi devátý zápas, z toho jsme pošesté nedali gól. To je potom těžké. My remizovat neumíme, buď prohrajeme, nebo vyhrajeme. Mrzí mě to hlavně kvůli lidem. Je nezajímají výhry venku, ale doma.

V poločase jste prohrávali. Jaké byly pokyny trenéra pro druhou půlku?
Řekli jsme si, že musíme hrát po stranách, chtěli jsme co nejrychleji vstřelit branku, aby Hradec otevřel hru. Věřili jsme, že zápas můžeme ještě zvrátit, ale přišel gól z rychlého protiútoku, který byl pro zápas zlomový. Potom už to byla z naší strany křeč. Nebyli jsme schopní přejít přes hradecký obranný val a dát gól.

Hradecký Štěpán zaznamenal hattrick. Byl k neuhlídání?
On dal hattrick? To ani nevím. Prvníbranku gól bych mu ani nepřičítal. Při druhé čekal na brejk a dostal dobrý míč. Při třetí brance jsem mu krokoval, když jsem už myslel, že mu to zblokuji, tak si to ještě jednou posunul a trefil to. Měl stejně balonů jako naši kluci, ale byl hodně efektivní. Budeme mít nepříjemné pondělí úterý, trenér musí zápas rozebrat. Minule přišlo po třech prohrách sedm bodů, musíme se znovu zvednout.

Vypadalo to, že si se zahuštěnou obranou Hradce vůbec nevíte rady?
Je to tak. Bránili strašně zahuštěně. V takových zápasech je důležité dát první branku, aby soupeř musel otevřít hru. Tím, že se dostali do vedení oni, jsme jim zápas ještě víc usnadnili.

Trenér Soukup mluvil o tom, že mu chyběla u hráčů stoprocentní vůle a koncentrace. Souhlasíte?
Jestli to říká trenér, tak to rozhodně vyvracet nebudu. Ono je to těžké. Když hrajete téměř celý zápas na jejich polovině a pořád se hledá v zahuštěném prostoru soupeře nějaká střelecká pozice. Tu jsme nenašli. Pokud chcete zápas otočit, musíte se koncentrovat, aby soupeři nevyšel nějaký gólový protiútok. To se nám bohužel nepodařilo.

Hradec potřeboval k jistotě záchrany tři body. Mohla tato skutečnost rozhodnout o větší motivaci soupeře?
Jestli se někdo zahraňoval nebo nezachraňoval, tak o tom bych se vůbec nebavil. My máme každý svoje prémie a chceme udělat co nejvíce bodů, Chceme zůstat při nejhorším na devátém místě tabulky. Bavit se o tom, že někdo myslí při zápase na to, že jsme zachránění, je pro mě kravina. Je to o tom, že musíme dávat góly a my je nedáváme, proto nebodujeme.

Prohráli jste doma s Olomoucí, která se zachraňuje, dneska si tři body odvezl podobně ohrožený Hradec. Nebojíte se opět řečí o nějaké výpomoci těmto soupeřům?
Zažil jsem už spoustu zápasů, které jsme doma prohráli a vyrojily se podobné spekulace. Znovu říkám, že jestli si někdo myslí, že když máme o tři body víc než Hradec a on se tady výhrou zachrání, tak nevím. O takových věcech vůbec nepřemýšlím. My jsme chtěli vyhrát a nula tři je pro nás hrozný výsledek. Doufám, že další zápasy vyhrajeme a z takových řečí se vymaníme.