Jen málo z hráčů se vyvaruje za celý podzim nějaké chyby. U vás se hledá jen těžko.

Chyba byla, že jsem se nechal hloupě vyloučit v zápase proti Boleslavi. Nikdo z nás není neomylný, aby se za půlku sezony nevyvaroval nějakého kiksu.

Od čtvrtého kola na pražské Dukle jste ani jednou herně nepropadli…

Až na úvodní tři zápasy byl celý podzim z naší strany konkurenceschopný. Na Dukle se všechno otočilo a najednou se nám začalo dařit. Trenér nastavil v kabině trošku jinou atmosféru. Někteří kluci se pod jeho vedením uvolnili a bylo to znát i na hřišti. Jsem rád, že těch jedenáct zápasů, které jsme odehráli pod jeho vedením, bylo koukatelných a přineslo bodový efekt. Nespokojenost je v tom, že bodů mělo být víc.

Hlavně asi mrzí remízy v Budějovicích a doma s Hradcem.

Byli jsme herně lepší, měli spoustu šancí, ale tříbodový gól jsme nedali. Ty čtyři body nám chybí k úplné spokojenosti. Jsme sice na osmém místě, ale jenom pět bodů od sestupových pozic. Na jaře se chcemeco nejrychleji z tohoto pásma dostat, abychom se nemuseli dívat, jak hrají soupeři pod námi.

Nejméně vydařené utkání bylo hned to úvodní proti Zbrojovce. Souhlasíte?

Určitě. V dalším kole se prohrálo v Olomouci a doma se Spartou. Byli jsme na dně. Tyto zápasy ukázaly, že naše rozpoložení v úvodu ligy bylo špatné. Po Spartě jsme si byli s celým mančaftem sednout a museli si pár věcí vyříkat. Dali jsme si pivo, guláš a nějakým způsobem všechno rozebrali. Už v dalším kole na Dukle jsme udělali bod, od té doby se naše hra odrazila k lepšímu.

Na druhou stranu se nečekal bod z Plzně…

Z naší strany to byl dobrý zápas. Před návštěvou deseti tisíc fanoušků je radost hrát. Herně vydařené byly i domácí zápasy se Slavií a Jihlavou. Liga je neskutečně vyrovnaná a mimo čtyř mančaftů a snad ještě Boleslavi je ohrožený každý. Jestli je někdo na jedenáctém místě nebo na šestém, je v současné době úplně jedno. Během dvou jarních kol může být všechno opačně.

Žádné uspokojení z osmého místa tedy nehrozí?

Musíme být hlavně pokorní. Začátek podzimu nás vytrestal. Jestli chceme v lize fungovat, tak každý musí dát do zápasu více jako sto procent, abychom se v ligovém kolotoči udrželi a mohli mít tohle zaměstnání, které nás baví a zpříjemňuje nám život.

Autor: Stanislav Dufka