To všechno zejména v úvodním dějství „zdobilo" Slovácko na hřišti středočeského klubu. Zkrátka řečeno, modrobílí předvedli hanebný výkon. Za zmínku stojí snad jen Kerbrova šance po půlhodině hry a střela Kováře třináct minut před koncem. V sestavě mužstva z Uherského Hradiště byste jen těžko hledali muže, který by snesl alespoň průměrné hodnocení. Kapitán Slovácka Jan Trousil alespoň po zápase sympaticky nehledal žádné výmluvy.

Byl to nejhorší výkon pod vedením trenéra Habance?

Jednoznačně. Hlavně první poločas a vstup do zápasu byl z naší strany katastrofální. Snad dvacet minut se hrálo jenom na naší polovině. Za tu dobu měla Boleslav asi deset rohů a my jediný protiútok, ze kterého mohl dát Keba (Milan Kerbr) branku. Kdyby se trefil, asi by zápas vypadal jinak. Z pohledu naší hry by to ale bylo nezasloužené. První půlka byla z naší strany hodně špatná, prospali jsme ji a všechno vyústilo druhou brankou.

Jak reagoval o poločase na vývoj zápasu trenér?

V kabině byla bouřka. Nějaké zlepšení to sice přineslo, ale je špatné začínat, až když prohráváte o dvě branky.

Mimo utkání v Teplicích vás trápí koncovka. Je to hlavní problém Slovácka?

Předešlé zápasy nebyly až tak hrozné, vytvářeli jsme si šance. Ale je smutné, že jsme z pěti zápasů čtyřikrát neskórovali. Také díky tomu nemůžeme pomýšlet na nějaké body. Nejsme schopni dát branku, to nás sráží. V Boleslavi se k tomu přidalo i špatné nasazení, méně koncentrace, prohrávali jsme souboje a z toho pramenil jejich tlak.

Hru Mladé Boleslavi dirigoval David Jarolím, který měl nezvykle mnoho prostoru…

Věděli jsme, že je to mimořádný fotbalista. Trenér nám ukazoval, jakým způsobem si chodí pro míče a kdy je přebírá. Když jsme viděli, co předvedl, bude důležité, aby se v pohárovém zápase nedostal do hry.

Viděl jste v zápase i něco pozitivního?

Jedině výkon našich fanoušků, kteří za námi přijeli a celý zápas povzbuzovali. Věděli jsme, že některým hráčům hrozila stopka za další kartu. V Boleslavi se nevykartovali, ale to vidím jako druhotné. Co jsme předvedli v první půlce, to už se nesmí opakovat, byl to hodně špatný výkon. V úterý hrajeme v Boleslavi pohár a je to pro nás ponaučení. Z toho blbého je alespoň dobré to, že jsme viděli jakým způsobem můžou hrát. Musíme se na to připravit a nechtít si hrát na fotbalisty. Musíme jezdit po prdeli, jedině to nám přinese úspěch.

Vaše čtyřbranková výhra z Teplic se teď jeví jako dílo velké náhody…

Jde o to, že do čeho jsme v Teplicích kopli, to byl gól. Úplně opačný zápas byl proti Příbrami, z několika šancí jsme nebyli schopni dát branku. Zaplaťpánbůh za Teplice, kola ubývají a bodů nepřibývá.

Neobáváte se, že brzy můžete spadnout do přímého boje o záchranu?

To si nepřipouštím, mančaft má svoji sílu. Teď ji musíme prokázat na hřišti a začít dávat góly.

Tabulka je vyrovnaná, musíme rychle někde udělat čtyři pět bodů, aby se mančaft mohl dostat do klidu a nebyl pod tíhou, že nás někdo dotahuje.