Záložník 1. FC Slovácko Ladislav Volešák po remíze v Českých Budějovicích:

Po nepříliš vydařeném vstupu do sezony se rozehrál k výborným výkonům a patří k oporám týmu. Navíc střílí důležité góly. V Českých Budějovicích ale svou bilanci čtyř zásahů do černého nerozšířil. V jedné šanci trefil břevno, i proto utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Vezete bod ze hřiště soupeře, jenže jste tady měli hodně blízko i k vítězství. Nejste tudíž trošku zklamaní, že jste nevyhráli?

Asi řeknu, že jsme zklamaní. Nejvíc jsem ale zklamaný já osobně, protože jsem měl tři hodně dobré šance. Jednou jsem trefil břevno a dvakrát jsem to blbě vyřešil. Za to bych se chtěl klukům omluvit.

Šance jste ale nespaloval sám, měli je i další vaši spoluhráči…

To je pravda, my měli i jiné šance a je velká škoda, že jsme je nedotáhli. Pak nás Budějovice ke konci druhé půle i trochu zmáčkly a nakonec jsme se i o ten jeden bod malinko strachovali. Přitom kdybychom lépe vyřešili naše brejky, vůbec jsme se strachovat nemuseli.

Když se zastavíme blíže u vašich šancí, co hned ta první z úvodu utkání? Myslíte, že se po vašem střetu s Halamou měla pískat penalta?

Penalta? To snad ne… Ti dva obránci se tam blbě dohodli, já to vypíchl a myslel jsem, že jdu na bránu úplně sám a trošku jsem to podcenil. Potom do mě možná Haly trošku strčil, ale penalta to určitě nebyla. Já to měl vyřešit líp.

A co ruka Machovce, kterou jste reklamovali?

Já vystřelil a do ruky jsem ho trefil. Nemyslím si ale, že to udělal schválně. Jak šel do skluzu, tak mu tam ruka zůstala. Do brány by to ale asi šlo, takže penalta to možná být mohla.

Nejvíc vás zřejmě mrzí obrovská šance, kterou vám optimálně připravil Kovář, jenže vy jste balon dobře netrefil. Je to tak?

Tam mi to skočilo, s tím se těžko dalo něco dělat. Mně ale nejvíc mrzí spíš to břevno. To Daněk vyškrábl přímo neskutečně.

O vás šly ze Slovácka reference, že jste se poslední zápasy dostal do výborné formy. Těší vás to?

Sám sebe nechci hodnotit, nehledě na to, že nám všem se teď hraje líp. Nechci tudíž říkat, že já mám formu. Prostě nám to teď jde jako mančaftu a doufám, že ten plusový bod, co jsme tady získali, potvrdíme v sobotu doma proti Hradci Králové.

Vy jste na České Budějovice vždy rád vzpomínal, hodně jste se sem těšil?

Jistě, já tady pořád mám spoustu kamarádů a už jsem se s nimi zase na zimu domlouval na hokej, který tu tradičně hrajeme. Takže jsem se sem hodně těšil a moc rád sem v zimě zase přijedu.

Setkal jste se s někým ze svých bývalých spoluhráčů i na hřišti? Anebo už žádný z nich v Dynamu není?

Ale jsou. Třeba Lengy tady byl, taky Ivoš Táborský a Petr Benát, který se vrátil po zranění právě s námi do ligy, a já mu přeji, ať je brzy v pořádku.

Takže zápasy s Dynamem jsou pro vás trošku jiné než ty ostatní?

Samozřejmě. Beru je na stejné úrovni, jako když hrajeme se Slavií nebo se Spartou. V Budějovicích mi dali šanci zahrát si ligu, za to jim patří díky. A doufám, že i z té situace, do které se kluci teď dostali, se zase zvednou.

Související Slovácko mělo v Budějovicích na výhru, veze bod