Odveta se hraje na stadionu Miroslava Valenty už za týden v pátek 11. října od 17.30 hodin

MLADÁ BOLESLAV – 1. FC SLOVÁCKO

Dnes v 15.30 hodin

Bilance v lize: 15 zápasů – 7 výher, 4 remízy, 4 porážky, skóre 15:20

Bilance v poháru: 2 zápasů – 2 výhry, 0 remíz, 0 porážek, skóre 4:1

Dosavadní letošní vzájemná bilance je z pohledu Slovácka tragická. Mladé Boleslavi totiž modrobílí podlehli na jaře v obou pohárových duelech (1:3 a 0:1) i v lize (0:2). Stejný výsledek se opakoval i 10. srpna, kdy tým z města škodovek zvítězil díky brankám Ščuka a Kysely.

Jsem hlavně rád, že máme Boleslav už v lize za sebou a nehrajeme tři zápasy během třinácti dnů jako v minulé sezoně," připomněl netradiční trojboj trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

V poháru sice chce uspět, přiznává však, že utkání bere hlavně jako přípravu na ligový duel s Libercem. „Pohár má svoji hodnotu, nechceme ho v žádném případě podcenit. Byl bych rád, kdybychom v poháru účinkovali i na jaře," dodal Habanec.

Dá se očekávat, že žádné hráče šetřit nebude, není ani na co. O nasazení fotbalistů tak rozhodne jen zdravotní stav. „Kuncl teprve začíná s tréninkem, ten hrát nebude. Došek ještě není úplně stoprocentně fit, ale na druhou stranu už by se dalo uvažovat o jeho větším herním zapojení. Někteří hráči jsou ještě pokopaní ze zápasu proti Baníku, takže ještě uvidíme, jak na tom budou," neodkryl kouč Slovácka karty.

Soupeři se dohodli, že odveta se místo původního termínu 30. října uskuteční už za týden. Co je vedlo k neobvyklému kroku sehrát utkání během reprezentační přestávky? „My ani Boleslav nemáme v kádru žádné hráče, kterých by se reprezentace týkala, tak jsme se tak domluvili. Odveta se u nás u nás bude hrát další pátek v 17.30 hodin," vysvětlil Svatopluk Habanec.