Nejprve přestřelil branku z trestného kopu, poté šel nešikovně do souboje s dánským obráncem a fauloval, soupeř zahrával nebezpečnou standardku pár metrů před šestnáctkou, naštěstí bez gólového efektu. Nejvíc vzruchu bylo dvě minuty před koncem. Michal Trávník dopravil míč do sítě, jenže gólovou radost mu zkazil praporek pomezního. Vyrovnání se tak naše Lvíčata nedočkala.

Uvědomoval jste si, že jste v momentu přihrávky v ofsajdovém postavení?

Věděl jsem, že jsem trochu za obranou, jenom jsem tajně doufal, že bude ještě někdo za mnou. Vstřelit gól na Euru by bylo parádní, ale snad nějaká šance ještě přijde.

Z nadějné pozice jste zahrával i trestný kop. Balon šel vysoko nad…

Ptal jsem se kluků, jestli to chce někdo kopat. Nikdo se moc netvářil a nic neříkal, tak jsem si balon vzal. Věřil jsem si, ale trefil jsem to špatně, moc nahoru. Byla to dobrá vzdálenost, dalo se z toho něco udělat, škoda.

S jakými pokyny jste šel do zápasu?

Podporovat útočníka Klímu a zahrávat standardky, to bylo vše.

Jaký to byl podle vás zápas?

Měl dva rozdílné poločasy, první jsme odehráli dobře, Dány jsme do ničeho nepustili, vytvořili jsme si šance a zaslouženě vedli. Škoda že nepadl druhý gól, podle mě by byl zlomový.

Jak jste byl spokojený se svým výkonem?

Dostal jsem se do hry, až když jsme byli trochu pod tlakem, bylo to těžké. Dánové si začali věřit a ukázali svoji sílu, přesto si myslím, že dvě šance na gól jsem v zápase měl.

Vzadu byla patrná výšková převaha Dánů, dělalo vám to problémy?

Věděli jsme, že mají výšku a výborné standardní situace, to se potvrdilo. Bohužel nám z toho dali dva góly, i když trošku se štěstím.

Jak velká komplikace je prohra na úvod turnaje?

Komplikace to je, prohrát jsme nechtěli, v příštím zápase musíme bodovat naplno, ale nemám hlavy dole. Musíme se odrazit od výkonu v prvním poločase a ještě víc se semknout.