„Marně si vzpomínám, kdy jsem dal rychlejší gól, takže, asi jo. Byla to moje nejrychlejší branka v mistrovském zápase,“ povídal Zajíc a popsal, jak k tomu došlo. „Eldar centroval z levé strany. Nabíhal jsem na přední tyč a jenom jsem nastavil nohu. Gólman si na balon trošku šáhl, ale naštěstí to skončilo v síti.“

Úvodní gólový okamžik zápasu připravil levý bek Slovácka Eldar Civič. S remízou sice byl spokojený, vyčítal si ale vyrovnávací branku Teplic.

„Co vám mám říct? Po prvním gólu jsem věřil, že můžeme v Teplicích vyhrát. Mrzí mě, že jsme se s Tomášem Břečkou nedomluvili při jejich akci před vyrovnávacím gólem. On si nezavolal a já taky ne, nějak jsme si nerozuměli,“ mrzelo bosenského rychlíka, kterému se nelíbilo ani rozhodnutí hlavního arbitra, který tahání za dres v podání Břečky vyhodnotil jako penaltu.

Teplice - Slovácko 2:2
Slovácko v Teplicích dvakrát vedlo, nakonec veze bod

„Byla hodně přísná. Oba hráči se drželi navzájem, ale nakonec remízu bereme, mohli jsme i prohrát,“ konstatoval Civič, který se spoluhráči magických třicet bodů nijak neslavil.

„Víme to, je to asi záchrana, ale jedeme dál. Chceme uhrát další body a v tabulce se posunout nahoru,“ říká odhodlaně.

Se ziskem bodu byl nakonec spokojený i střelec úvodní branky Tomáš Zajíc.

„Bod bereme všemi deseti. Nehráli jsme moc dobře, nedařila se nám kombinace a soupeř nás tlačil. Proti Plzni a Slavii jsme hráli podle našich představ a neměli jsme nic. Dneska se nám moc nedařilo a máme bod,“ zakončil hodnocení pětigólový střelec Slovácka.