Všechno přitom mohlo být jinak. „Čekal jsem na jednu nabídku, ta ale nepřišla, takže půlrok budu hrát na Slovácku," osvětlil svoji nejbližší budoucnost defenzivní štít Habancova výběru.

V přípravných zápasech nevynechal jediné utkání, a i když všechno nešlo podle jeho představ, tak si téměř dvouměsíční nabírání fyzičky pochvaluje. „Jo, jsem spokojený, je to docela dobré. Výsledky byly slušné, i když proti nám nastoupily špičkové týmy, třeba ruský Novnogorod nebo Slovan Bratislava. Výsledky svědčí i o naší dobré trénovanosti, ale byly tam věci, na kterých musíme ještě zapracovat. Chceme zůstat při zemi, plácat po zádech se můžeme až ve chvíli, kdy se definitivně zachráníme," povídá opatrně Šumulikoski.

Jak moc šlo Slovácko za poslední měsíce herně dopředu, prověří už dnes silný Jablonec. V souboji dvou sousedů v tabulce nebudou domácí borci rozhodně v roli favorita. „Výhoda pro nás bude, že hrajeme doma. Na mužstvu jsou znát některé změny, trenér nás nabádá, abychom víc presovali soupeře a byli častěji na balonu. Nový styl není otázkou dne, ale několika měsíců, ale můžu říct, že jsme se herně někam posunuli. Věřím, že to tak zůstane. Uvidíme, co nám ukáže Jablonec. Na první zápase se všichni těšíme, hrajeme pro klub, pro fanoušky, snad je nezklameme," říká na závěr zkušený fotbalista.