„Jsme spokojení. Jsou to pro nás velmi důležité body, protože už nejsme čtrnáctí a navíc nyní jedeme třikrát za sebou ven a nečekají nás rozhodně jednoduché zápasy,“ říká trenér Strání Zdeněk Šebesta.

Domácí tým nasměroval za výhrou Dávid Copko. Probuzený slovenský kanonýr dostal v 17. minutě průnikovou přihrávku od Obiechiny a z boku prostřelil brankáře Jeřábka.

Odpor houževnatého soupeře definitivně zlomil až Patrik Frühauf, jenž se v závěru trefil hlavou po rohu. „Je to jeho nejsilnější zbraň,“ chválí svěřence Šebesta.

Strání ovšem mohlo mít klid mnohem dřív, další vyložené šance ale celek z Uherskohradišťska trestuhodně zahodil.

„Soupeře jsme hodně přehrávali, vytvořili jsme si snad sedm gólových šancí, ale až do konce to bylo zbytečné drama,“ přiznává Šebesta.

Čtyři góly moc dát útočník Copko. Kromě gólové akce ale žádnou další jinou nevyřešil ideálně. Domácí dvakrát orazítkovali břevno, další střely skončily mimo. Na druhé straně hráče Strání hned dvakrát významně podržel gólman Popelka.

„I když Staré Říši chyběli klíčové hráči, byli hosté po celou dobu velmi nebezpeční,“ uznal Šebesta.

Celek z Vysočiny přijel do Strání oslabený o brankáře i nejlepšího střelce, trenér Luděk Kovačík měl na lavičce pouze Sobotku, který však musel do hry už ve 24. minutě, kdy střídal zraněného Smejkala.

Strání se po výhře 2:0 dostalo na třinácté místo. V neděli jede do Šumperku.

Fortuna Divize D, předehrávka 30. kola 

FC Strání – Stará Říše 2:0 (1:0)

Branky: 17. Dávid Copko, 81. Patrik Frühauf. Rozhodčí: Lysák – Kneisl, Poláček (Volf). Žluté karty: Palík, Fruhauf – Smejkal. Diváci: 254
Strání: Popelka – Mimochodek, Gardian, Lorenc, Palík (60. Straňák) – Pilka, Silnica, Sedláček, Obiechina (86. O. Čaňo), Frühauf – Copko (89. Ševčík).