Na prvním tréninku ho sice přivítal drobný déšť, ale až na mladíky téměř totožný kádr, jaký před dvěma lety opouštěl. Tréninkovým trikem si otřel dešťové kapky v obličeji a byl připravený zodpovědět několik dotazů.

Kdy jste se dozvěděl, že vás trenér Habanec stáhne z hostování?

Volali jsme si ke konci druhé ligy. Říkal, že mě sledovali a chtějí, abych přišel zpátky. Nic nesliboval, jsem na Slovácku zpět na přípravu. Bude záležet na mých výkonech. Za čtyři týdny si sedneme a uvidíme, jestli zůstanu, nebo bude jiná cesta.

Našel jste až na výjimky totožný kádr. Je to plus?

Rozhodně, až na pár dorostenců znám všechny kluky. Nešel jsem do neznámého prostředí.

Čekal jste, že přijde od Slovácka ještě šance?

Abych řekl pravdu, tak moc ne. Bavil jsem se s trenérem Sokolova asi dva měsíce před skončením soutěže, říkal, že bych tam měl zůstat. Ve hře byly i nabídky z jiných klubů. Trenér Habanec zavolal, jsem za to rád. Smlouvu mám ještě do léta příštího roku, tak uvidíme, jak se všechno vyvine.

Nemrzelo vás, že se trenér neozval už před rokem?

Mrzelo, nemrzelo. Ani první sezonu jsem neměl v Sokolově špatnou, ale trenér byl asi spokojený s hráči, kteří byli tady, takže neměl důvod to měnit. Zavolali jsme si, řekli, co bude dál. Nebral jsem to nijak špatně ani jsem to nějak zásadně neřešil.

Jste připraven i na to, že do základní sestavy nenaskočíte a budete na lavičce?

Chci hrát, nechci přijít do Slovácka a sedět na lavičce. Přišel jsem, abych dokázal, že na ligu mám, ale stát se to může. Pak se to může změnit, to je ve fotbale běžné, nikdo vám neslíbí základní sestavu.

Bude to pro vás výhoda, že na jaře nefungovala defenziva podle představ trenéra?

Nevím, moc zápasů Slovácka jsem neviděl. Možná to bude malá výhoda, i díky tomu jsem asi tady.

Už jste se bavili o postu, na který byste měl naskočit?

Jsem stoper. Cítím se jako stoper a doufám, že i trenér tak přemýšlí.

Mluvili jste o vašem postu s trenérem?

Ještě ne, ale já se jako záložník nikdy necítil. Tehdy to bylo ve Slovácku tak trošku z nouze ctnost to mně asi uškodilo.

Myslíte, že jste před dvěma lety odešel do Sokolova i proto, že jste nehrál na své pozici?

Určitě.

Jak jste byl spokojený s uplynulou sezonou v Sokolově?

Nemůžu si stěžovat. V tabulce jsme skončili na pátém místě. Myslím si, že jsem podával stabilní výkony. Podle ohlasů vedení a trenéra byli všichni spokojení. Byli by rádi, abych tam zůstal, ale Slovácko je pro mě šance a nová výzva.

Dal jste dokonce i nějaké branky…

Pět gólů za sezonu. To mám tak nějak každý rok. Od stopera se čeká, že dá ze standardek nějaké góly.

Jaká je podle vás druhá liga?

Velmi těžko se to srovnává. Na Slovácku jsem hrál defenzivního záložníka, což není můj post, v Sokolově jsem nastupoval na stoperu, takže se to srovnává blbě. První liga je rozhodně fotbalovější, ve druhé je tak pět šest týmů, které by uspěly v lize. Zbytek je hlavně o bojovnosti a tvrdých soubojích.

Nováčci Synot ligy jsou Olomouc a Zlín, vy jste proti těmto klubům hrál ve druhé lize. Co říkáte na jejich sílu?

Olomouc byla jasná, tam nebylo co řešit. Po špatném začátku, kdy si na druhou ligu hráči zvykali, přehrávali skoro každého, i když my jsme je doma porazili. Se Zlínem jsme doma prohráli, ale nepůsobil na mě jako ligový mančaft, byly tam lepší kluby. Třeba Varnsdorf, Táborsko nebo Žižkov. Na druhou stranu udělali na jaře dobrou sérii a se štěstím postoupili, ale na ligu budou muset posílit.

Dva roky jste byl v Sokolově, co se za tu dobu u vás změnilo?

Dá se říct, že se toho moc nezměnilo. Fotbalově jsem vyspěl, mám šedesát zápasů ve druhé lize a po osobní stránce je také všechno při starém. Zatím bydlím v Mostě, pokud zůstanu, tak si v Hradišti budu hledat nějaký byt.

Žádná svatba nebo rodina?

Ne, ne. Mám přítelkyni, rodinu zatím ne.