O nedohodě Plzně se Slováckem informoval server isport cz. Podle jeho informací nabízeli Západočeši čtyři miliony korun, Slovácko však požadovalo o milion víc. Tento důvod ovšem popřel majitel Viktorie Tomáš Paclík. „Rozhodně nebyl problém v penězích," nechal se slyšet s tím, že k jednání se oba kluby mohou za půl roku vrátit, neboť Volešák je pro Plzeň jednou z variant za Pavla Horvátha.

Tyto informace potvrdilo i Slovácko. „Mezi oběma kluby probíhala jednání. Nyní to vypadá, že Volešák bude minimálně do 30. června nadále hrát za Slovácko,"uvedl mluvčí klubu František Uhříček.

„V první moment to bylo zklamání, ale teď už to jde," pousmál se Ladislav Volešák. „Alespoň vím, na čem jsem a můžu se soustředit na Slovácko. Musím se přiznat, že na začátku týdne a hlavně dnes přes den (v úterý – pozn. aut.) jsem to viděl procentuelně tak 80 ku 20 ve prospěch Plzně. Teď jenom doufám, že se mi povede jarní část sezony a taková nabídka se může opakovat," dodal zkušený záložník.

1. FC SLOVÁCKO – JIHLAVA 0:4 (0:0)

V první půli se hrál opatrný fotbal bez většího ohrožení na obou stranách. První gólové šance se tak diváci dočkali až ve 38. minutě. Tomáš Košút si narazil míč s Kerbrem, šel sám na gólmana Jihlavy, ten se však blýskl parádním zákrokem a vyrazil míč na roh.

Po následné standardní situaci mělo Slovácko další vyloženou šanci. Odražený míč se dostal před Trousila, který však mířil těsně nad břevno. „První půlka byla z naší strany celkem dobrá, škoda, že jsme neproměnili šance," mrzelo Svatopluka Habance.

Duel se zlomil krátce po přestávce, kdy jeho svěřenci v rychlém sledu inkasovali dvě branky. „Soupeř poslal do druhé půlky prakticky nové mužstvo, zatímco my jsme udělali jedinou změnu. Opět jsme chtěli v rámci nabírání kondice, aby hráči zvládli celý zápas. To se projevilo, v závěru už z nich stříkala kyselina mléčná," dodal kouč Slovácka, který tak z vysoké porážky nebude dělat žádné závěry.

Slovácko se s Tipsport ligou rozloučí v sobotu s Brnem.

Branky: 67. a 74. Vaněček, 48. Kosak, 50. Vašíček. Rozhodčí: Plesar. Slovácko: Melichárek – Reinberk, Košút, Trousil, Kuncl – Kerbr, Kordula (46. Valenta), Trávník, Hlúpik – Sládek, Fujerik. Trenér: S. Habanec. ⋌

1. Jihlava 3 2 1 0 9:1 7
2. Znojmo 2 1 1 0 3:2 4
3. Brno 3 1 1 1 2:4 4
4. Slovácko 3 1 0 2 5:9 3
5. Zlín 3 0 1 2 3:6 1