Zkušený stoper naskočil v průběhu zápasu místo zraněného Tomáše Košúta a pět minut před koncem vyrovnal na 1:1

„Je to škoda. I když jsme remízu zachránili až před koncem, nemůžu být spokojený. Máme lepší mužstvo než Slavia a měli jsme tady vyhrát," prohlásil Svatopluk Habanec.

Jeho svěřenci v závěrečném kole přivítají Teplice a teoreticky je mohou v tabulce přeskočit na pátou příčku. To by však museli vyhrát minimálně o pět branek.

SLAVIA PRAHA – 1. FC SLOVÁCKO 1:1 (0:0)

Pražská Slavia bojuje o záchranu v Gambrinus lize a hlavně na začátku zápasu bylo vidět, že psychický tlak hráčům svazuje nohy. V první půli se to na nás podepsalo opravdu hodně. Utkání bylo nervózní z obou stran, z naší ale víc," přiznal kouč Slavie Alex Pastoor.

Slovácko toho ovšem nedokázalo využít. „Do zápasu jsme vstoupili velice dobře, Slavia nás nenapadala, my jsme hráli naši hru a měli i nějaké šance, gól jsme ale nedali," litoval Svatopluk Habanec. Mrzet ho mohla hlavně akce, kdy Šumulikoski krásným pasem vybídl ke skórování Valentu, před kterým ale zachránil gólman Černý.

Přestože domácí nehráli dobře, dostali se do obrovské šance, kterou ovšem Gecov trestuhodně zazdil. Místo přihrávky volnému Necidovi napálil míč do brankáře Heči. Ten hosty podržel i po nepovedené malé domů Reinberka, když byl u míče o chloupek dřív než dotírající Necid.

Tuto možnost už však velká část fanoušků Slavie i Slovácka neviděla, protože na protest proti boji FAČR s vulgaritami na stadionech opustili tribuny. Na nich však ještě před tím vyvěsili transparent „Stop cenzuře na fotbale" a „Ryba smrdí od hlavy".

Poločas uzavřel únik Kerbra, jehož skákavou střelu ale domácí brankář Černý vyrazil na roh.

Po obrátce se domácí zlepšili, festival zahozených šancí však pokračoval. Další stoprocetní tutovku zazdil nepřesným lobem nešťastník Gecov, jenž svá předchozí selhání odčinil až v 71. minutě, kdy křížnou střelu namířil přesně k tyči Hečovy brány – 1:0.

Když už to vypadalo, že Slavia si dojde pro výhru a záchranu, Slovácko udeřilo. V 85. minutě si na přízemní centr počíhal Trousil a s přispěním břevna propasíroval míč do brány. V nastavení ještě mohl z podobné pozice strhnout vítězství na stranu hostů Kerbr, nejlepší střelec týmu ale netrefil prázdnou branku.

„Náš výkon nebyl podle mých představ. Postupně jsme se přizpůsobili tempu Slavie, chyběla nám větší nabídka. Jsem zklamaný, domácí na tom asi budou stejně," vystihl trenér Slovácka.

Jeho prostějšek litoval neproměněných tutovek. „Bylo jich tam hodně na obou stranách, my jsme jich ale měli o něco víc a větší," posteskl si Alex Pastoor, jehož tým bude hrát v posledním kole o holé přežití. „Bude to vyvrcholení sezony. Je tam namočeno více týmů, bude to vzrušující," dodal kouč Slavie.

I Slovácko však bude mít s Teplicemi o co hrát. „Chceme neprohrát, udržet tak šesté místo a jaro s jedinou domácí porážkou se Spartou," uvedl Svatopluk Habanec. O možnosti poskočit na pátou příčku se nezmínil. To by jeho tým musel Severočechy porazit o pět branek…

Branky: 71. Gecov – 85. Trousil. Rozhodčí: M. Paták – Moláček, Jiřík. ŽK: Trousil (Slovácko). Diváci: 4533.

Slavia: Černý – Dostál, Škoda, Smejkal, Neves – Hrubý (67. Zmrhal), Gecov – Nitrianský, Boudjemaa, Piták (53. Juhar) – Necid (80. Vošahlík). Trenér: Pastoor.

1. FC Slovácko: Heča – Kuncl, Mezlík, Košút (35. Trousil), Reinberk – Kerbr, Valenta, Šumulikoski, Petr (68. Diviš), Trávník (77. Havlík) – Došek. Trenér: Habanec.