Ředitel moravského klubu Petr Pojezný neskrývá menší zklamání.

„Závěr základní části soutěže nám nevyšel podle představ a zejména ztracené body v Opavě a doma s Bohemians nás nakonec stály účast v elitní šestce. Na druhé straně sezona ještě není u konce a musíme brát v potaz všechny okolnosti. Doplatili jsme, vinou zranění, na nedostatečně široký kádr, přestože jsme pro to před sezonou v rámci možností činili maximum,“ uvedl na klubovém webu Pojezný.

Podle něj výsledky závěrečných utkání v některých případech ovlivnila i nedisciplinovanost hráčů. „I když by se někdy dalo spekulovat o příčinách, proč k ní došlo,“ řekl. „Z toho se musíme poučit, pokud chceme být v budoucnu konkurenceschopní těm nejlepším,“ přidává.

Marek Polášek
Talent Slovácka snil o lize, teď si jako první občan Tasova plní svůj dětský sen

Slovácko však zbraně neskládá, naopak, dál bude bojovat o účast v evropských pohárech. „Musíme znovu mobilizovat síly, co ještě máme, a zabojovat o danou šanci. Věřím, že i naši fanoušci v tom budou při nás a užijí si naši účast ve skupině o Evropskou ligu,“ pronesl Pojezný.

Pomoct týmu mohou i fanoušci. Po dalším rozvolnění opatření se totiž na tribuny dostanou všichni příznivci, kteří si zakoupili permanentní vstupenky.

„I když i v tomto případě jsme museli dobře počítat, protože i přesto, že se mluví o 2500 divácích, tak je nutné splnit i další podmínky, jako je rozdělení sektorů, jejich velikost a další podmínky. Z těchto důvodů můžeme u nás v reálu na tribuny pustit jen 1801 diváků. Vstupenky se tedy na zápasy prodávat nebudou a na stadion se dostanou pouze fanoušci se zakoupenou permanentkou,“ líčí Pojezný.

Stabilizovaný sportovně i ekonomicky

I když se celek z Uherského Hradiště nemůže rozpočtem ani zázemím srovnávat s předními českými kluby, tak znovu získal Licenci Gold pro nadcházející sezonu FORTUNA:LIGY.

„I přestože kvůli pandemii situace není jednoduchá, je velmi důležité, že náš klub je stabilizovaný nejen po stránce sportovní, ale i v ekonomických ukazatelích. Je tomu jen díky výrazné podpoře ze strany firem holdingu našeho majitele,“ tvrdí Pojezný.

Paradoxně největší problémy má klub v rámci infrastruktury všech kategorií. „Nedaří se nám navýšit vzájemnou podporu ze strany města, ať už v oblasti investic či provozu, jakou by si fotbal na Slovácku podle našeho názoru zasloužil,“ přiznává.

Městský stadion Miroslava Valenty od roku 2003 zestárnul, aby vedení klubu obhájilo licenci, musí ho neustále nákladně opravovat.

„Od rekonstrukce v roce 2015, kdy došlo ke změnám pouze směrem k pořádání finálového turnaje EURO U21, se nevyřešily tím vyvolané potřebné investice na hlavním stadionu,“ posteskl si Pojezný. „V severní tribuně a ani v nedostavěné jižní tribuně se nic plánovaného zatím nepodařilo, přitom jde o naprosto minimalizované požadavky z naší strany,“ pokračuje.

„Nemáme šatny pro žáky a přípravky, o holkách nemluvě, vedení klubu sídlí v nedůstojných podmínkách. I přes všechna tato úskalí nadále věříme, že najdeme společnou řeč a tyto věci posuneme dál ve prospěch fotbalu u nás na Slovácku. Věřím, že společnými silami získáme klubu potřebný respekt všech,“ dodává.