„Na úvod přípravy to byla dobrá prověrka s kvalitním soupeřem, který má ambice postoupit do první turecké ligy. Hráli jsme ze zabezpečené defenzivy a zlobili z rychlých protiútoků. Mrzet nás mohou neproměněné šance,“ uvedl na klubovém webu kouč Slovácka Michal Kordula.

Devětatřicetiletý trenér v nedělním zápase prostřídal brankáře Heču s mladíkem Trmalem a devatenáct hráčů do pole. Pětačtyřicet minut odehrál také sedmnáctiletý dorostenec Michal Kohút. Naopak do utkání kromě gólmana Daňka nezasáhli ani stoper Břečka se Sadílkem.

„U Tomáše Břečky jsme to nechtěli ještě uspěchat po tom vleklém zranění, co měl a zátěži v posledních dnech. Lukáš Sadílek dostal volno, protože ho zlobil přitahovač a Michal Daněk měl menší problémy s lýtkem, ale nemělo by to být nic vážného,“ vysvětluje Kordula.

Jeho tým v úvodním duelu pohořel na neproměňování vyložených šancí. V prvním poločase v zakončení dvakrát selhal útočník Kubala, tutovku pak zazdil také záložník Havlík. Neproměněné zůstaly také šance Navrátila a Suchého. Na druhé straně pak Slovácko podržel mladý brankář Trmal.

Celek z Uherského Hradiště má za sebou kromě prvního letošního přípravného zápasu také několik tréninkových jednotek.

„Po třítýdenní pauze je to vždycky těžké. Máme ale tady ideální podmínky. Není zima, navíc k dispozici máme krásná hřiště. Hotel nabízí vše důležité pro nezbytnou regeneraci,“ pochvaluje si soustředění kapitán Veliče Šumulikoski.

Šestatřicetiletý fotbalista si na pobřeží Středozemního moře užívá sluníčka i příjemných teplot kolem dvaceti stupňů.

„Jako starému hráči to vyhovuje. Alespoň si zahřeji kosti, lépe se mi trénuje. O to hůře se nám ale bude vracet zpátky domů,“ tuší Makedonec.

Slovácko odletělo do Turecka v pátek. V zahraničí se bude připravovat až do 14. ledna. U moře kromě klasických tréninků absolvuje také tři přípravné zápasy. Druhý duel je na programu ve středu, kdy čtrnáctý tým HET ligy vyzve Kayserispor. Závěrečné třetí střetnutí proti kazašskému Ordabasy se odehraje v sobotu.

Přípravný fotbal -

Umraniyespor – 1. FC Slovácko 0:0, hráno na soustředění v Turecku

Slovácko: Heča (46. Trmal) – Reinberk (46. Juroška), Hofmann (46. Suchý), Tkáč (46. Šimko), Divíšek – Šumulikoski (46. Daníček), Havlík (65. Hellebrand), Machalík (46. Kohút), Vasiljev (46. Navrátil) – Kubala (46. Zajíc), Petr (46. Rezek).