„Se Spartou je to vždycky těžké utkání, ale už jsme ji dokázali porazit. Hrajeme doma, takže budeme mít za zády naše fanoušky, a pokud budeme hrát naši hru, tak není nikde napsáno, že nemůžeme uspět,“ říká středopolař Slovácka Vlastimil Daníček.

Slova důležitého muže sestavy celku z Uherského Hradiště dokreslují náladu v kabině Slovácka. Kordulův tým se silného soka nebojí. Naopak, na věhlasného soupeře se chce vytáhnout.

Před televizními kamerami i zaplněnými ochozy chce Slovácko navázat na důležité vítězství v Ostravě. Na stadionu Miroslava Valenty, ať už přijede kdokoliv, totiž body rozdávat jenom tak nemůže.

„Sparta má zvučné jméno, přijde víc lidí, jsou to vždycky víc vyhecované zápasy. Myslím si, že bude super atmosféra. My uděláme všechno pro to, aby byli fanoušci spokojení a tři body zůstaly u nás,“ říká mladý záložník Dominik Janošek.

Vlastimil Daníček.
Záložník 1.FC Slovácko Vlastimil Daníček: Proti Spartě můžeme uspět

Devatenáctiletá zimní posila z Brna při své soutěžní premiéře v novém klubu nahradila nemocného kapitána Šumulikoskiho a svým sympatickým výkonem si řekl o místo v základní sestavě i proti Spartě.

Letenští po nepříliš povedeném podzimu chtějí na jaře zaútočit na druhé místo, které jim zaručí účast v kvalifikaci o Ligu mistrů. Druhou polovinu sezony rozjeli slušně a i v 18. kole HET ligy budou favoritem.

Domácí trenér Kordula si je samozřejmě vědomý síly soupeře, nicméně mužstvo bude nabádat k sebevědomé hře.

„Sparta má na jednotlivých postech ještě kvalitnější hráče než Baník. Na druhé straně hrajeme doma. Musíme se více tlačit do sebevědomé hry s míčem. To mně právě v Ostravě chybělo. Chtěl bych, abychom ve hře ještě více dominovali. I se Spartou chci, abychom byli kvalitní na míči. A to je o sebevědomí,“ vysvětluje Kordula, který má informací o soupeři dostatek.

I když osobně sledoval na Hané duel Olomouce s Plzní a na Letnou poslal sportovního ředitele Levého.

„V současnosti jsou všechny zápasy na internetu a k potřebným informacím se dá jednoduše dostat,“ připomíná.

Čtyřicetiletý kouč ani nemusel příliš krotit euforii po úvodní venkovní výhře.

„V pondělí dělali mladí ještě svoje legrácky, ale pak jsme se již soustředili na zápas se Spartou. Já jsem jim jen řekl, že není nic staršího než včerejší vítězství,“ dodává Kordula.

Šlágr 18. kola mezi Slováckem a Spartou Praha je na programu v sobotu 24. února od 16:30.

Devatenáctiletý záložník Dominik Janošek přichází do Slovácka z brněnské Zbrojovky.
Dominik Janošek: Po výhře na Baníku máme sebevědomí