1. FC SLOVÁCKO – SPARTAK DUBNICA 2:1 (0:0)

Po propagačním zápase v Čechovicích čekal na svěřence trenéra Habance první ostrý start do přípravy. Osmý celek druhé nejvyšší slovenské soutěže si pozvalo Slovácko ke svému druhému přípravnému zápasu na novou sezonu.

V základní sestavě se představili tři mladíci z dorostu, chyběl naopak kapitán Libor Došek a stoper Tomáš Košút. „Libora nepotřebuji zkoušet, dostal volno a Tomáš ještě doléčuje drobné zranění," vysvětloval neúčast obou hráčů kouč Slovácka.

Slovácko začalo aktivně, už po deseti minutách hry se předvedl mladičký Marek Kűbl. Nebojácně vnikl do vápna a hostující obrana ho zastavila jenom za cenu faulu. Kopala se penalta, míč si postavil Kerbr, ale jeho střelu k tyči mu dubnický gólman vystihl. Další šance Rady, Trávníka ani Kerbra v síti neskončily.

Po změně stran vystřídal trenér Habanec šest hráčů. Největší problémy dělal hostům rychlonohý Diviš. Z druhé půlky uběhlo šest minut, když tvrdou střelou prostřelil dubnického gólmana. Dvacet minut před koncem vstřelil hlavičkou do šibenice svoji druhou branku. Hosté snížili až v samém závěru utěšenou střelou Slávika. I přes zahozené šance a nejtěsnější výhru byl trenér Slovácka spokojený. „Hráli jsme náročný fotbal. Trochu nás po dovolené neposlouchaly nohy. Napočítal jsem dvanáct brankových příležitostí a dvacet střel na bránu, to je celkem slušný počin. Jsem spokojený s nasazením a přístupem hráčů k pokynům, to byl jeden z cílů tohoto zápasu, odehrát ho ve vysokém tempu," hodnotil zápas trenér Habanec a chválil i mladíky z juniorky. „Nastoupila hromada mladých kluků, je třeba se na ně dívat růstovým pohledem. Ty růžky, co vystrkují, jsou pozitivní."

Už tuto sobotu 28. 6. čeká fotbalisty Slovácka další prověrka. Ve dvojzápase se představí další slovenský celek, tentokrát přijede do Boršic u Buchlovic MŠK Žilina. První zápas se hraje od 16 hodin, druhé utkání má výkop o dvě hodiny později.

Branky: 51. Diviš, 69. Diviš – 90. Slávik. Rozhodčí: Bartoň – Zpěvák, Schnűrmacher. ŽK: Slávik. 1. FC Slovácko: Heča (46. Melichárek) – Šumulikoski (46. Bartoš), Rada (46. Mezlík), Břečka, Kűbl (46. Diviš), Šimko, Kuncl (46. Daníček), Sadílek, Havlík, Kerbr, Trávník (46. Valenta).

Slovácko přivítá na podzim Plzeň i Spartu. Na úvod Slavii

Včera byla také rozlosována nová sezona Synot ligy. Slovácko jelo na los s požadavkem odehrát dva úvodní duely v domácím prostředí. „V závěru podzimu chceme hrát zase dva zápasy venku, protože budeme dělat novou trávu," vysvětloval před losem trenér Habanec. Přání Slovácka bylo vyslyšeno. Obhajobu šestého místa začne na domácí trávě proti pražské Slavii 26. července od 19 hodin. Ve 2. kole čekají na Slovácko Bohemians 1905. „Spokojený s losem budu, když budeme mít po dvou kolech šest bodů," krátce okomentoval vylosování kouč Slovácka.

Fanoušek modrobílých by si měl červeně zatrhnou na domácí půdě další dva lahůdkové zápasy. Ve 12. kole přijede Viktoria Plzeň a o čtrnáct dnů později se v Uherském Hradišti představí mistrovská Sparta. Synot liga začne poslední červencový víkend, do konce roku odehraje 16 kol, to poslední 29. 11. 2014.

Do Poháru České pošty vstoupí Slovácko ve 2. kole. Ve středu 13. 8. se střetne s vítězem zápasu Vyškov – Prostějov. ⋌(std)

Podzimní jízdní řád 1. FC Slovácka

Slovácko – SK Slavia Praha
Slovácko – Bohemians 1905
FK Jablonec – Slovácko
Slovácko – Jihlava
Hradec Králové – Slovácko
Slovácko – Příbram
České Budějovice – Slovácko
Slovácko – Dukla Praha
Teplice – Slovácko
Slovácko – Baník Ostrava
Liberec – Slovácko
Slovácko – Viktoria Plzeň
Zbrojovka Brno – Slovácko
Slovácko – Sparta Praha
Mladá Boleslav – Slovácko
Bohemians 1905 – Slovácko