„Jsou tady dva, vedle Mortona ještě jeden Francouz. Připravují se ale s béčkem, chceme otestovat, jestli by pro nás mohli být v budoucnu přínosem," nastínil trenér Svatopluk Habanec.

Generální sekretář klubu Petr Pojezný nabídl stručné vizitky obou fotbalistů. „Oba jsou ročník narození 1996. Útočník Devonte Morton je odchovancem Leedsu, momentálně je členem akademie Hullu. Francouzský obránce Soufiane Drame přišel z týmu Lens."

Výše zmíněné duo doplnilo dalšího Angličana Piteu Crouze, který zde trénuje již půl roku. Hovořilo se o tom, že by o modrobílý dres měl usilovat ještě ruský obránce ze Zenitu Petrohrad, ten se však k týmu zatím nepřipojil a podle Petra Pojezného zřejmě ani nepřipojí.

„Jsme klub, který nemá prostředky na nákup hotových hráčů. Vedle výchovy vlastních odchovanců je tohle další cesta, jak objevit nějaký talent pro první mužstvo," vysvětlil člen nejužšího vedení slováckého klubu.

Jak dlouho se budou zahraniční „stážisté" s B-týmem Slovácka připravovat, záleží čistě na nich. „Možná tady budou jen původně plánovaných čtrnáct dnů, pokud ale zaujmou, budeme jednat o tom, aby tady zůstali delší dobu. Podobně mohou přicházet další hráči," potvrdil Svatopluk Habanec, že se nejedná o jednorázovou akci a hradišťský klub bude touto cestou zkoušet trefit jackpot i v budoucnu.

Další přípravný zápas odehraje jeho tým ve středu, od 14.30 hodin přivítá na staroměstském Širůchu druholigový Třinec. Pro fanoušky modrobílých je to jediná možnost, jak vidět „doma" svůj tým v přípravném utkání. Příští duel totiž Slovácko sehraje v sobotu v Trenčíně, a pak už se mužstvo přesune na soustředění do Turecka, kde sehraje zbylá tři utkání včetně generálky na ligu.

Zda se Morton, Drame či Crouz objeví na hřišti, to kouč nechtěl prozradit. Jelikož má ale každý z hráčů odehrát poločas, je to při zranění některých hráčů možné. Do zápasu totiž jistě nezasáhnou Hlúpik s Valentou, kteří by po problémech s achilovkami měli teprve začít trénovat, otazník visí i nad Konem, který začátkem týdne dobral antibiotika.

„Zápas chcene pojmout jako tréninkovou jednotku. Vedle toho budou mít kluci ve středu ještě jeden trénink," nastínil Svatopluk Habanec, který hráčům stanoví odlišné úkoly, než tomu bylo v Žilině. „Tam jsme hráli z bloku, proti kvalitnímu soupeři jsme se soustředili hlavně na bránění. Tentokrát budeme chtít praktikovat nátlakovou hru, a přestože jsme stále ve fázi nabárání kondice, tak i ukázat více fotbalovosti," přeje si slovácký lodivod.

Jelikož chce hrát útočně, je možné, že minimálně Morton by další šanci dostat mohl. V Žilině totiž rozhodně nepropadl. „Bylo vidět, že je na to dobře technicky, víc ale k němu zatím nemohu říct," dodal Svatopluk Habanec.