Slovácko totiž z předchozích pěti pokusů přivezlo domů pouhé dva body. „Už by bylo potřeba vyhrát,“ je si vědom trenér Slovácka Ladislav Jurkemik. „Slova ale musíme podepřít poctivou prací, bez té to nepůjde,“ dodává jedním dechem. Jeho svěřenci v minulém týdnu vyřadili z Poháru ČMFS favorizované Brno a těsně zdolali i béčko pražské Sparty. „Nálada v týmu se určitě zvedla. My z toho však nemůžeme žít, čeká nás další těžký soupeř,“ zůstává na zemi Jurkemik.

Sokolov je v druholigové tabulce na třetím místě. „A není tam náhodou,“ upozorňuje Jurkemik, podle kterého Baník disponuje kompaktním mužstvem. „Jsou důrazní a dobře atakují, pozor si musíme dát na jejich standardky, kterými rozhodli třeba poslední zápas v Hradci Králové,“ vypočítal trenér Slovácka přednosti soupeře.

Přesto nejsou Západočeši neporazitelní, výsledky napovídají, že jejich výkony mají značně kolísavou tendenci. „Je to tak, i doma umějí prohrát. Hlavně musíme zachytit začátek, kdy dávají hodně gólů, pak se s nimi dá hrát,“ říká Ladislav Jurkemik. I proto opět vsadí na pětičlennou zálohu, se kterou v posledních zápasech slavil úspěchy. „Tím bychom měli eliminovat jejich očekávaný tlak a získávat odražené balóny,“ plánuje hradišťský trenér.

Otázkou ovšem bude, jak se mužstvo vypořádá s dopoledním začátkem zápasu, který má výkop v 10.15 hodin. „Určitě je to pro domácí výhoda,“ nepopírá Jurkemik. „My jsme však celý týden trénovali dopoledne, což by mělo stačit k tomu, aby byl u hráčů patrný návyk na tento nezvyklý čas,“ věří slovenský kouč, že se s tímto handicapem jeho mužstvo vyrovná.

Slovácko odcestovalo na západ Čech už v pátek po závěrečné tréninkové jednotce a společném obědě. Nechyběl nikdo, všichni marodi už jsou v pořádku. Hrát může rovněž Formánek, který si odpykal trest za žluté karty.

Předpokládaná sestava Slovácka: Filipko – Němčický, Formánek, Ineman, Lysoněk – Gonda, Randa, Stýskala, Berger, Kubáň – Chmelíček.