Modrobílí nakonec po dorážce Diviše zvítězili 2:0 a připsali si do tabulky veledůležité tři body. I přes výhru byl ale domácí lodivod kritický.

„Byl to zatím náš nejhorší zápas, s ligovým fotbalem to moc společného nemělo. K výhře jsme se protrápili, tři body jsme získali silou vůle a morálkou," konstatoval Stanislav Levý.

1. FC SLOVÁCKO – BOHEMIANS 1905 2:0 (0:0)

Hlavně první poločas si modrobílí za rámeček rozhodně nedají. Zápas odstartovala nebezpečná střela Šumulikoskiho z pětadvaceti metrů, to však bylo od domácích na dlouhé minuty vše. Slovácko sice bylo aktivnější, jeho hráčům se dařilo dostávat balony do křídelních prostorů, jenže centry a přihrávky byly zoufale nepřesné.

„Byli jsme si vědomi toho, že jde o důležitý zápas, a mužstvo asi svazovala nutnost získat tři body. To ale není omluva, s tlakem se musíme vyrovnat. Moc takových zápasů do vítězného konce nedotáhnete," věděl kouč Slovácka, že dvanáctým hráčem Slovácka bylo v sobotu odpoledne štěstí.

Poprvé na straně domácích stálo po čtvrthodině hry, kdy zpoza šestnáctky pohotově vypálil Jindřišek a míč se otřel o pravou šibenici Hečovy brány.

V závěru první půle zachránila domácí od pohromy branková konstrukce ještě jednou. Po Haškově centru chtěl odvrátit míč do bezpečí Rada, jenže ho v pádu zasáhl tak nešťastně, že si málem vstřelil vlastní gól.

„Naše hra měla tvář, ale fotbal je o gólech. A my máme vepředu silný problém, tam je potřeba kádr doplnit," povzdechl si trenér Bohemians Miroslav Koubek.

Domácí po změně stran vytěžili z minima maximum. První šanci si vypracovali přesně po hodině hry. Diviš našel přízemním centrem Milana Kerbra, který ale pouze vyprášil „betony" gólmana Budinského.

O chvíli později už však měl stejný souboj jiného vítěze. Útočník Slovácka si na levé straně naběhl na Civičův bleskově vhozený aut a přehodil vyběhnuvšího strážce klokaní svatyně – 1:0.

„Vyřešil to pěkně. Na hrotu zápas odpracoval a gól byl odměna," řekl domácí kouč.

To je ho protějšek absolutně nechápal počínání svých svěřenců.

„Gólman neodhadl hloubku prostoru a byl tam pozdě. Hlavní chybou ale bylo, že stoper nebyl vůbec zajištěný. Ten hráč stál, vůbec nereagoval. To by se na ligové scéně nemělo stát," kroutil hlavou Miroslav Koubek.

I druhý gól dostal jeho tým po autovém vhazování. Jirásek při zpracování balonu uklouzl, čehož využil Zajíc a snadno se dostal do samostatného úniku. Jeho pokus sice gólman Budinský zneškodnil, Divišova nekompromisní dorážka ale již znamenala potvrzení prvního vítězství Slovácka v sezoně.

„Druhý gól, to byla poslední kapka. Slovácko si nevytvořilo žádnou šanci, my jsme mu ale stupidními chybami výhru darovali. Porážka se mi kouše velmi těžce," přiznal kouč klokanů.

Šéf domácí lavičky si vedle tří bodů pochvaloval i čisté konto. „Chtěli jsme vzadu hrát na nulu, která dává šanci na vítězství. To se nám dnes se štěstím podařilo," oddechl si Stanislav Levý.

Branky: 67. Kerbr, 90. Diviš. Rozhodčí: Julínek – Myška, Pochylý. ŽK: Reinberk, Košút – Jirásek. Diváci: 3539.

1. FC Slovácko: Heča – Reinberk, Rada, Košút, Šimko (66. Chvátal) – Šumulikoski, Daníček – Diviš, Ťok, Civič – Kerbr (89. Zajíc). Trenér: Levý.

Bohemians: Budinský – Dostál, Krch, Šmíd, Hašek – Jindřišek (79. Mikuš), Hubínek – Jeslínek, Jirásek, Luts – Čížek. Trenér: Koubek.

HVĚZDA UTKÁNÍ Milan Kerbr

Jediný hrot Slovácka byl od začátku aktivní, nabízel se, přihrávky spoluhráčů ho ale dlouho míjely. Po změně stran svou první šanci ještě nevyužil, vzápětí ale zužitkoval výbornou myšlenku Civiče a nasměroval domácí tým k vítězství.

HLAVNÍ MOMENT Radova tyč

Tři minuty před přestávkou všem na hradišťském stadionu zatrnulo. Domácí stoper Tomáš Rada se snažil odvrátit do bezpečí centr soupeře, míč ale zasáhl tak nešťastně, že zacílil na vlastní bránu. Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby Slovácko nezachránila tyč.

ČÍSLO ZÁPASU 0

Konečně. I když se štěstím, fotbalisté Slovácka ve čtvrtém kole konečně udrželi čisté konto. A co je stejně potěšitelné, i ve čtvrtém zápase udrželi normu dvou gólů na zápas, takže jich mají na svém kontě už osm.