„Herně a kombinačně jsme byli v zápase lepším týmem. Odense hrálo v podstatě celé utkání na brejky a jeden z nich využilo. My jsme si vytvořili několik příležitostí, které jsme však nedokázali proměnit," poznamenal trenér Svatopluk Habanec, který do zápasu nenasadil svá největší esa. Sedmička Došek, Šumulikoski, Diviš, Kuncl, Kerbr, Heča a Břečka místo zápasu trénovala s asistentem Michalem Kordulou.

Dánové vsadili na zabezpečenou obranu a vyráželi k nebezpečným brejkům. Jeden z nich ve 30. minutě proměnili ve vedoucí branku. Modrobílí si ve druhé půli vytvořili velkou převahu a spoustu šancí, gól jim ale nebyl souzený. „Největší šanci utkání měl Tomáš Zajíc, který šel sám na gólmana, ale svou šanci bohužel neproměnil," litoval po utkání kouč Slovácka.

S herním projevem týmu byl však spokojený. „Hlavně druhá půlka byla v naší režii a soupeře jsme do ničeho nepustili. Mrzí mě, že jsme nevstřelili branku, protože vzhledem k předvedené hře jsme minimálně dvě měli dát."

Kromě lepšího výsledku Slovácku na turecké riviéře nic neschází. „Hotel známe z loňska, poskytuje nám veškerý luxus, který potřebujeme. Hlavní samozřejmě je, že se můžeme připravovat na přírodní trávě, na kterou se všichni těšili úplně nejvíc," zdůraznil Svatopluk Habanec.

„Je to rozdíl oproti posledním týdnům u nás v Česku, kde je zima a trénujeme výhradně na umělé trávě. Tady jsme si vyběhli pěkně v tričku s krátkým rukávem na přírodní trávu, což nám všem chybělo," potvrdil trenérova slova Milan Kerbr, který očekává, že některý den půjde se spoluhráči vyzkoušet i vodu na místní pláži.

„Zatím jsme se k tomu nedostali, ale předpokládám, že některý den tam vyrazíme po tréninku alespoň namočit nohy. V sobotu bylo kolem osmnácti stupňů, což je sice teplo, ale na koupání to asi nebude," pousmál se pětadvacetiletý záložník.

Fotbalisty Slovácka čekají v Turecku vedle několikafázových tréninků ještě další dva přípravné zápasy. Nejprve se ve středu utkají s maďarským Debrecenem, v sobotu je pak v generálce na start jarní části Synot ligy prověří ruský celek Mordovia Saransk. Oba duely se hrají ve 14 hodin středoevropské­ho času.

Odense BK – 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)

Slovácko: Daněk – Prajza, Mezlík (46. Rada) Košút, Šimko (46. Reinberk) – Sadílek, Valenta (46. Kalouda), Havlík (46. Trávník), Hlúpik (46. Galuška), Civič – Zajíc. Trenér: S. Habanec.