„Byl to nejkvalitnější soupeř, se kterým jsme se v přípravě utkali. Vytvořili jsme si nějaké šance, Olimpik také, byl to dobrý zápas. Myslím, že jsme na ligu připraveni," nechal se slyšet trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

U dvou slibných šancí v prvním poločase byl Michal Trávník. Nejprve připravil po čtvrthodině hry palebnou pozici pro Veliče Šumulikoského, jehož tvrdá rána ale šla těsně nad břevno. Chvíli na to zakončoval ve skluzu sám, ale jeho pokusu chyběla potřebná razance.

Po obrátce byl hlavní hrozbou Slovácka nejlepší ligový kanonýr Libor Došek, ukrajinský gólman ale při jeho hlavičkových pokusech vytáhl dva parádní zákroky.

Bez práce však nebyl ani Milan Heča, který pochytal všechny šance ukrajinského týmu a modrobílí se tak v posledním zápase rozešli s Olimpikem Doněck bez branek.

Zatímco s hrou byl trenér Svatopluk Habanec spokojený, slabá produktivita jeho týmu, který v Turecka nedal ve třech zápasech ani jeden gól, ho mrzí.

„Nezastírám, že mě netrápí, že jsme v posledních čtyřech přípravných zápasech nedali ani jednu branku. Snad jsme si je schovali na ligu. Na pátek bych chtěl pozvat fanoušky, aby nás přišli povzbudit, budeme to potřebovat. Věřím, že budou našim dvanáctým hráčem a společně zápase zvládneme," vyhlíží kouč Slovácka úvodní ligový zápas s Jabloncem.

Olimpik Doněck – 1. FC Slovácko 0:0

Slovácko: Heča – Kuncl (70. Reinberk), Rada, Břečka, Šimko – Hlúpik (63. Diviš), Kalouda (67. Valenta), Šumulikoski, Trávník (67. Havlík), Kerbr – Došek. Trenér: Habanec.