1. FC SLOVÁCKO – VIKTORIA ŽIŽKOV 2:1 (1:1)

Utkání pro Slovácko před zaplněnými tribunami nemohlo začít lépe. V 7. minutě sice Pavelka prováhal velkou šanci, při pokračující akci ale stopeři Žižkova nabídli tutovku Hlúpikovi, který snad ani nemohl odmítnout – 1:0.

„Měli jsme špatný začátek, kdy nás Slovácko přehrávalo, navíc jsme dostali hloupý gól," smutnil trenér Žižkova Roman Nádvorník, kterému se ale brzy nálada zvedla. Po půlhodině hry totiž po nenápadné akci Tusjak vyrovnal. Přes Reinberka se na malém vápně prosadil k zakončení, a i když domácí gólman Dušan Melichárek stačil jeho střelu zbrzdit, míč se došoural za brankovou čáru – 1:1. Meichárkova neprůstřelnost v bráně Slovácka tak skončila po 302 minutách.

„Brzy jsme vedli, myslel jsem si, že přidáme další góly a předvedeme pěkný fotbal. Jenže náš výkon pak byl ustrašený, bojácný, bez kvality. Nic se nedá hodnotit pozitivně," zlobil se domácí kouč Miroslav Soukup.

Krátce před odchodem do kabin mohl strhout vedení na stranu domácího týmu Libor Došek, Volešákův centr ale trestuhodně poslal mimo tři tyče. Podobná situace se opakovala i krátce po přestávce s tím rozdílem, že centr hlavou lízl Trousil a Došek na zadní tyči na míč nedosáhl. A když si vysněný cíl nenašly ani střely Daníčka s Lukášem a Čtvrtníčkova hlavička, zdálo se, že utkání skončí nerozhodně.

V poslední minutě ale Volešák posadil míč na hlavu Libora Doška a ten rozjásal zaplněný stadion – 2:1.

„V letošní sezoně jsme tady byli svědky několika proher v posledních minutách. Ztratili jsme tady cenné body s Olomoucí nebo Libercem. Dnes nám to fotbalový bůh vrátil a seslal nám tři body," oddechl si Miroslav Soukup, kterého ale ani výhra neuchlácholila.

„Náš výkon je pro mě k zamyšlení, protože za to, jak hraje mužstvo, je zodpovědný trenér. Teď opravdu nevím, čím to bylo. Myslel jsme si, že se do toho dnes kluci položí, ale nestalo se."

Lodivoda Viktorky Romana Nádvorníka gól v závěri evidentně šokoval. „Celý týden se na Doška připravujeme a on nám pak stejně dá gól. Taková nekoncentrovanost, to se nesmí na takové úrovni stát," soptil Nádvorník.

Branky: 7. Hlúpik, 90. Došek – 32. Tusjak. Rozhodčí: Orel – Wilczek, Pilný. ŽK: Hlúpik, Volešák, Ondřejka, Trousil, Čtvrtníček – Šťastný. Diváci: 6895.

1. FC Slovácko: Melichárek 3 – Reinberk 3, Trousil 2, Košút 3 3, Kubáň – Hlúpik 3(58. Lukáš), Daníček 3, Volešák 3, Pavelka 4 (62. Čtvrtníček) – Došek 3, Ondřejka 4 (65. Trávník). Trenér: M. Soukup.

Žižkov: Boháč 3– Šťastný 3, Kiidron 3, Kropík 3, Čermák 3 – Sivrič 3 (81. Slodowy), Hílek 4, Valenta 3, Tenno 4 (58. Sloboda), Tusjak 3 (67. Kotyza) – Kalod 4. Trenér: R. Nádvorník. 

Došek. Ještě že fanoušci rozzářili světlice

Fanoušci Slovácka se už pomalu smiřovali s tím, že si po posledním domácím utkání neužijí vítězné oslavy. Jenže v poslední minutě vylétl nad obránce Žižkova jako pták Libor Došek a hlavou trknul míč do sítě. Hradišťský stadion vybuchl nadšením a vedle loučícího se gólmana Filipka oslavoval dalšího hrdinu.

„Asi na mě obránci soupeře trochu zapomněli, hlavně tam ale Láďa Volešák poslal nádherný centr a já jsem to zaplaťpánbůh trefil," usmíval se Libor Došek. Útočník Slovácka děkoval za gólovou hlavičku, kterou zaznamenal před světlicemi rozzářeným kotlem, věrným fanouškům.

„Ještě že to tam rožnuli, jinak bych ten gól asi nedal. Děkuji jim za to, možná i kvůli tomu mě obráci Žižkova nechali volného," smál se šťastný střelec.

Vytáhlý útočník svedl v šestnáctce soupeře nesčetně soubojů, minimálně jednou se zdálo, že rozhodčí Orel při své ligové premiéře musí odpískat penaltu. Nestalo se.

„Takové souboje ve vápně jsou normální, tak se to hraje. Drželi mě, ale já už jsem si zvykl. Rozhodčí to ne vždy vidí, asi by se v zápase pískalo hodně penalt," nezlobil se Došek na sudího.

Spíš ho stejně jako trenéra Soukupa příliš nepotešil výkon mužstva. „Bylo to upracované vítězství. Konečně jsme ale brzy dali gól, je škoda, že jsme nepřidali další, mohli jsme si to i s fanoušky víc užít. Tak to bylo drama, ale se šťastným koncem pro nás," uzavřel se šesti góly nejlepší střelec Slovácka v letošní sezoně.