Ve třetím přípravném zápase Slovácko zdolalo druholigový Třinec. O výsledku se rozhodlo v závěru prvního poločasu.

Slovácko – Třinec 2:0 (2:0)

Dalších čtyřicet minut se hrálo opticky více na polovině Třince, ale Slovácko si vyloženou brankovou příležitost nevytvořilo. Poprvé se skóre měnilo až šest minut před poločasem. Kerbr centroval a Došek už si na malém vápně věděl rady – 1:0.

Druhou branku přidal nejlepší střelec Slovácka v samém závěru prvního dějství, tentokrát centroval dorostenec Chýla a Doškova hlavička zapadla pod břevno – 2:0.

Mimo Chýlu a gólmana Daňka poslal do druhé půlky trenér Habanec další hráče širšího kádru. Poprvé se po dlouhodobém zranění představil fanouškům Matěj Biolek. Pětadvacetiletý záložník se na hřišti objevil po více než dvou letech.

„Měl zdravotní problémy, dneska jsem ho viděl po delší pauze v plném tréninkovém procesu s áčkem. Úvahu o tom, jestli by se mohli společně s Chýlou zapojit do další přípravy, si nechám po zápase v Trenčíně. Je možné, že některý z nich do Turecka odcestuje," řekl k oběma hráčům kouč Habanec.

Druhý poločas už další branky nenabídl, přesto byl lodivod Slovácka s výsledkem spokojený.

„Zápas jsme chtěli odehrát trochu víc agresivně směrem nahoru a do presingu. Jsem rád, že jsme po delší době nedostali branku, i díky skvělému zákroku gólmana Daňka, který zlikvidoval jednu vyloženou šanci soupeře. Milan Heča odpočíval. Nechci, aby gólmani mrzli na lavičce. Utkání splnilo svůj účel, byla to pro každého hráče jedna tréninková jednotka s nějakým úkolem."

V sobotu čeká Slovácko další přípravné utkání na hřišti Trenčína. Na nějaké změny v kádru nebo posílení už kouč Svatopluk Habanec nespoléhá.

„Myslím si, že nikdo nepřijde, budeme pracovat s tím, co máme. Něco se může stát, byl bych samozřejmě rád, ale takto není filozofie klubu postavená a já to plně respektuji. " prohlásil.

V týdnu byl na zkoušce v prvoligové Skalici Marián Kovář a po testech v Hradci Králové se do klubu vrátil Jakub Prajza. Počítá s těmito hráči trenér Slovácka do širšího kádru?

„Popravdě, nepočítám. U Kováře ještě nevíme, jestli uspěl. Prajza je zpět v béčku, do Hradce se jim vrátil jeden hráč a ten jeho post už měli zdvojený," prozradil na závěr Habanec.

Branky: 39 a 45 Došek.

1.FC Slovácko: 1. poločas: Daněk – Chýla, Rada, Kuncl, Břečka – Kerbr, Sadílek, Šumulikoski, Křivánek, Diviš – Došek

2. poločas: Daněk – Chýla, Košút, Hofmann, Reinberk – Civič, Havlík, Daníček, Ťok, Biolek – Koné. Trenér: S. Habanec.