Ani jedno mužstvo v poháru nekoplo do balonu a postoupilo do třetího kola MOL Cupu. Hostující Prostějov přešel v prvním kole přes Rýmařov a ve druhém kole přes Velké Meziříčí. Oba kluby se z poháru odhlásily. Nasazené domácí Slovácko přešlo přes Vyškov, který nehrál kvůli vysoké marodce.

Zápas proti devátému týmu druhé ligy začal tým Martina Svědíka s Pavolem Bajzou v brance. Pro slovenskou posilu to bylo vůbec první soutěžní utkání v dresu Slovácka. V základu se ještě objevili Daniel Mareček a Jan Kliment.

Domácí začali tlakem, z kterého vytěžili dvě nadějné šance Klimenta. První hlavičku zpacifikoval prostějovský gólman a druhá střela šla těsně vedle.

Fotbalisté Slovácka (v bílých dresech) ve 3. kole MOL Cupu přehráli druholigový Prostějov. Na snímku je Jan Kliment.
Máme se od čeho odpíchnout, říká Kliment po hattricku do sítě Prostějova

Poprvé se měnilo skóre po v 18. minutě. Po střele Hellebranda skončil míč na ruce prostějovského obránce a kopala se penalta. Míč si postavil Kliment a poslal přesvědčivě Slovácko do vedení.

Ve 33. minutě si Kliment penaltu zopakoval. Při trestném kopu stáhl Matoušek Hofmanna. Útočník Slovácka se znovu nemýlil a poslal domácí do dvoubrankového vedení.

Tři minuty před koncem první půlky vstřelil svoji první soutěžní branku od návratu do Slovácka Kadlec.

O dvě minuty později už byl prostějovský tým na ručník. Čtvrtý gól domácích dal po hrubce hostujícího gólmana Reinberk.

Slovácko zlomilo nepříznivou bilanci pěti zápasů bez výhry na vlastním hřišti a zaslouženě postoupilo do osmifinále MOL Cupu, které by se mělo hrát až na jaře příštího roku.

Běhen druhé půlky přišli na hřiště tři čerství hráči Slovácka. Jeden z nich Kubala chytře sklepl balon na Klimenta, který parádní střelou završil svůj hattrick. Deset minut před koncem pečetil výhru Slovácka Havlík.

MOL Cup, 3. kolo

FC Slovácko - SK Prostějov 6:0 (4:0)

Branky: 18. z penalty, 34. z penalty a 70. Kliment, 42. Kadlec, 45+1. Reinberk, 82. Havlík. Rozhodčí: Denev – Batík, Bureš. Žluté karty: Mareček – Matoušek. Bez diváků.

Slovácko: Bajza – Reinberk (74. Pernica), Kadlec, Hofmann, Daníček – Sadílek, Mareček (65. Kubala), Havlík, Navrátil (46. Kohút) – Hellebrand (65. Rezek) – Kliment (70. Cicilia). Trenér: Martin Svědík.

Sk Prostějov:  Bréda – Machynek( 70. Sus), Bala, Bialek, Sečkář – Matoušek, Kopřiva, Spáčil, Jurásek – Šteigl (53.Píchal) – Rolinc (61. Zapletal). Trenér: Pavel Šustr.