„Musím přiznat, že jsme byli velmi překvapeni fantastickým zázemím a areálem soupeře, který je svou kvalitou a luxusem nad naše poměry," konstatoval na úvod kouč Slovácka Miroslav Soukup.

„Navíc utkání přímým přenosem přenášela jedna z domácích televizí," dodal.

Oba celky nastoupily v nejsilnějším složení, ovšem v první půl byli přece jenom nebezpečnější domácí.

„Bylo znát, že oba celky se již ve svých přípravách blíží do finále, proto se také minimálně střídalo a kvalita hry byla na současné poměry vysoká. V proměnlivém počasí, které ovlivnilo hru, byl soupeř zpočátku aktivnější, častěji držel míč na kopačkách a dokonce měl dvě šance otevřít skóre," pustil se do hodnocení sobotního duelu Soukup.

„Po změně stran sice opět měl Gyöer první větší šanci, kdy trefil břevno, ale aktivnější jsme již byli my a zásluhou spolupráce Doška s Kuzmou šli do vedení. Radovali jsme se z něj ale jen dvě minuty, neboť i soupeř z brejku vyrovnal," popsal rozhodující gólové okamžiky utkání trenér Slovácka, jehož potěšilo, že se jeho svěřenci rvali o vítězství do posledních minut.

„Utkání se rozhodně nedohrávalo jen z povinnosti, naopak. Oba celky chtěly vyhrát, hrálo se nahoru dolů," potěšilo zkušeného kouče.

Domů se výprava Slovácka dorazila pozdě večer, a hráči proto dostali včera volno. Dnes je totiž čeká odjezd na šestidenní herní soustředění do Rakouska, kde stihnout sehrát tři zápasy – zítra s FC Ingolstadt 04, ve čtvrtek s Dynamo Drážďany (oba II. bundesliga) a v sobotu s účastníkem nejvyšší bulharské soutěže Botevem Plovdiv.

„Tréninkový tábor rozbalíme kousek pod Salzburgem, odkud pak budeme vyjíždět k zápasům v okolí. Generálkou na ligový zápas se Zbrojovkou pro nás bude sobotní duel s Plovdivem," upřesnil Soukup, který poté zbytek týdne již stráví přípravou na brněnského soka v rámci úvodního kola Gambrinus ligy.

Přestože Slovácko se muselo v posledních týdnech vyrovnat s odchodem dvou hráčů, naposledy Ondřejky, do startu nového ročníku žádné změny, respektive posilování kádru neplánuje. „Přestupové okno je sice otevřené do 22. září a do té doby se může stát cokoliv, nyní nic konkrétního rozjednáno nemáme," dušuje se kouč.

VÝSLEDEK:

FC GYÖR – 1. FC SLOVÁCKO 1:1 (0:0).

Branka Slovácka: 67. Kuzma.

Sestava Slovácka: Heča – Reinberk, Košút (46. Hoffmann), Trousil, Kuncl – Kerbr (46. Volešák), Daníček (46. Trávník), Martykán, Kuzma (84. Jeleček) – Došek, Kovář (46. Čtvrtnířek).