Útočník Toga jednou skóroval a na další dva góly přihrával. Trefil se i další forvard na zkoušce Roman Pázler. Další branky přidaly Kalouda, Galuška a Havlík.

1. FC Slovácko – MFK Karviná 5:2 (1:1)

Dvacetiletý útočník Dunajské Stredy Roman Sábler a Francis Koné, který má dokonce zaknihované dva starty za reprezentaci Toga a v zimě neuspěl na testech v Jablonci.

Hlavně posledně jmenovaný asi nejvíc zamotal hlavu kouči Slovácka. Za poločas dal jednu branku a na další dvě přihrával. Několikrát si dokonce vysloužil potlesk asi pěti stovek diváků.

Trenér Svatopluk Habanec, byl s jeho výkonem spokojený, ale nadšení diváků mírnil.

„Zatím jsme ho viděli jenom v jednom poločase a já nechci být ten, který bude bouchat na poplach, že toho hráče chceme nebo nechceme. Viděl jsem ho tréninku a zase tak nadstandartní nebyl. Hráče je potřeba vidět ze dvou pohledů, nejenom z jednoho poločasu. Oba útočníci hráli s chutí, to bylo vidět, " řekl na adresu Franciska Koného a Romana Sáblera.

Také druhý forvard, který je v klubu na zkoušce, se nepředstavil ve špatném světle. Byl to právě Roman Sábler, který zařídil vyrovnání.

„Jsem rád, že jsem vstřelil gól, udivíme, jak se všechno vyvine dál. Slovácko je pro mě velká výzva. V sobotu hrajeme proti Trenčínu, to je mančaft, proti kterému se mně ve slovenské lize vždycky dařilo," díval se k dalšímu zápasu útočník Dunajské Stredy.

Slovácko nastoupilo bez několika opor. Chyběl Došek, Diviš, Košút a Rada. „Naše hráče známe, nemusejí odehrát v přípravě osm poločasů. Mimo to, někteří laborují s lehčím zraněním," řekl na závěr trenér Slovácka.

Další prověrka čeká na svěřence trenéra Habance v sobotu. Slovácku se postaví aktuálnímu mistru Slovenska AS Trenčín. Hraje se od 10.30 hodin na hřišti v Nemšové.

Branky: 31. Sabler, 51. Kalouda, 70. Koné, 80. Galuška, 88. Havlík – 17. Puchel, 66. Duda.

1.FC Slovácko: Daněk – Civič, Šumulikoski, Hofmann, Reinberk - Valenta, Prajza, Simerský, Sadílek, Hlúpik - Sabler.

2. poločas: Heča – Kuncl, Simerský, Hofmann, Jeleček – Daníček – Galuška, Kalouda, Havlík, Kerbr – Koné. Trenér: Svatopluk Habanec.