Výsledek úvodního duelu (0:1) jim však dává reálnou naději na postup. Fanoušci se tak mají na co těšit.

1. FC SLOVÁCKO – ML. BOLESLAV

Dnes v 17 hodin

Bilance v lize: 15 zápasů – 4 výhry, 4 remízy, 7 porážek, skóre 20:15

Bilance v poháru: 3 zápasy – 0 výher, 0 remíz, 3 porážky, skóre 1:5

„Bohužel jsme v závěru poločasu neuhlídali standardku domácích a zbytečně jsme inkasovali, litoval po úvodní bitvě trenér Slovácka Svatopluk Habanec. „Měli jsme sice náznaky tlaku, ale Haša, Kerbr ani Šumulikoski své šance bohužel neproměnili. Nicméně výsledek nám šance do odvety určitě dává," dodal.

Zatímco v Mladé Boleslavi nasadil kombinovanou sestavu, tentokrát se dá očekávat, že pošle na hřiště to nejlepší, co má. Jestli bude v základu i nejlepší kanonýr mužstva z posledních dvou sezon Libor Došek, to zůstává zahaleno rouškou tajemství. Po zranění už však je zcela v pořádku. „Zranění je doléčeno a nic nebrání tomu, abych mohl nastoupit do soutěžních zápasů," prohlásil vytáhlý snajpr po úterní exhibici v Bojkovicích, kde domácímu účastníkovi I. A třídy nasázel během prvního poločasu tři branky.

„Škoda že se nám v Boleslavi nepodařilo skórovat, ale i tak je to hratelné, v domácím prostředí můžeme Mladou Boleslav porazit," věří záložník Slovácka Jiří Valenta, podle kterého není pohár v žádném případě na druhé koleji. „Je to specifická soutěž, ve které se dá zaskočit i favorit. Vždyť Slovácko bylo jako druholigový klub v roce 2009 ve finále poháru a vyřadilo nejeden ligový tým," dodal Jiří Valenta.

Finalistou posledního ročníku zase byli Středočeši, kteří by v Uherském Hradišti rádi zopakovali srpnový triumf 2:0 z ligy. „I těsnou výhru o gól z prvního utkání považuji za dobrý krok k tomu, aby se nám na soupeřově hřišti podařilo dotáhnout do zdárného konce postup do jarní fáze poháru. S jiným cílem na Slovácko ani jet nemůžeme," prohlásil mladoboleslavský trenér Ladislav Minář, kterému bude chybět zkušený stoper Petr Johana, pykající za vyloučení v prvním duelu.

Utkání se na stadionu v Uherském Hradišti hraje dnes v 17 hodin. Vstupné je 50 korun, držitelé permanentek, ženy a děti mají na utkání vstup zdarma.