„Bude záležet na konkurenci. Silná totiž bude i Bohemka, která posílila o tři Američanky. Jestli budeme zdraví a kompletní, rozhodně je naším cílem medaile," pousmál se trenér Slovácka Petr Vlachovský.

Stejně jako v uplynulých sezonách i na podzim Slovácko vsadilo na spolupráci se zámořím. Již o víkendu premiérově na český pažit totiž v jeho dresu vyběhla Američanka Farzaneh a uvedla se hattrickem.

„Bude posilou, stejně jako naše Čechoameričanka Strnadová. Na podzim ještě počítáme s Pazzovou, která už u nás působila na jaře a nyní se vyřizují její víza. Zanedlouho by měla dorazit, bude to náš žolík před zápasem se Spartou za dva týdny v Šardicích," potvrdil kouč.

Cílem klubu ale dál zůstává zapracovat do prvoligového týmu co nejvíce odchovankyň. „Tento rok ještě určitě využijeme hráčky ze zahraničí. Za rok nebo dva bych ale rád viděl v týmu naše talentované nedávno juniorky, které na jaře slavily historicky první titul," připomněl Vlachovský prozatím největší úspěch slováckého klubu.

Aby jeho tým potvrdil výborný vstup a nemalé ambice, čeká se od něj i víkendová výhra v Plzni. „Jinak bychom asi nemohli pomýšlet na přední příčky. Věřím, že naše forma a výkonnost ještě půjdou nahoru, stejně jako čekáme na uzdravení a návrat Cvernové," dodal Petr Vlachovský.

SLOVÁCKO – PARDUBICE 6:0 (2:0)

Branky: 8., 24. a 81. Farzaneh, 73. a 76. Strnadová, 83. Sedláčková. Slovácko: Bednaříková – Strnadelová (46. Sedlačíková), Sadláčková, Kubicová (55. Strnadová), Strožová, Janíková, Fabová (65. Kristýnová), Chlumová, Janků, Farzaneh, Lysáková (59. Smetková).

DALŠÍ VÝSLEDKY 1. kola I. ligy žen: Slavia – Dukla 5:0, Bohemians – Plzeň 6:0, Sparta – Liberec – odlož.