Zatímco za hosty se nádherně trefil Mareš, domácí za celých devadesát minut nevyslali přímou střelu na bránu.

1. FC SLOVÁCKO – MLADÁ BOLESLAV 0:1 (0:1)

Zatímco hosté nastoupili v kompletní sestavě se všemi hvězdami, domácí trenér Svatopluk Habanec šetřil na nedělní ligový šlágr s Plzní takřka všechny zkušené hráče. Jen na lavičce zůstali gólman Melichárek s Michalem Kordulou, úplné volno dostalo brněnské trio Došek, Trousil, Kuncl. Zranění navíc nepustilo do hry se stehenním svalem laborující Daníčka s Kovářem.

„Není to tak, že bychom pohár vypustili. Kuncla s Doškem trápila viróza, proto dostali volno. Plný nos má i Dušan Melichárek," vysvětlil citelné absence kouč Slovácka.

Domácí nezačali špatně, bohužel hned první střela na Hečovu bránu skončila gólem. Valenta si před šestnáctkou nechal vypíchnout míč, do toho se krásně opřel Mareš a gólman Slovácka doplachtil k levé tyči pozdě – 0:1. „Ten gól nám hodně pomohl, vpředu jsme totiž dneska neměli takovou kvalitu jako v předešlých utkáních. Možná to bylo i tím, že jsme v pár odehráli už třetí zápas proti stejnému soupeři, což jsem ještě nikdy nezažil, a neměli jsme se čím překvapit," poznamenal trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář

O chvíli později přišla pro změnu dešťová sprcha, která ve spolupráci se sluncem vymalovala nad hradišťským stadionem duhu. To domácím fanouškům úsměv na tváři nevymaloval nikdo. Blízko k tomu měl ve 36. minutě Košút, jeho hlavička ale šla těsně nad břevno.

Kdo čekal, že Slovácko ve druhé půli přitlačí na pilu, ten se nedočkal. Hosté s přehledem kontrolovali hru a i nadále byli nebezpečnějším týmem. Přesto domácí mohli vyrovnat, když se po ojedinělých akcích ocitli v dobrých pozicích Kerbr a Reinberk, gólman Miller ale zasahovat nemusel. Pět minut před koncem připravil Reinberk gólovou hlavičku pro Hašu, ani on však mezi tři tyče nezamířil.

Mladá Boleslav tak po výhře v úvodním čtvrtfinálovém zápase (3:1) triumfovala i v odvetě a zaslouženě postoupila do semifinále Poháru České pošty.

„Se soupeřem, který je podle posledních výsledků někde jinde než my, jsme sehráli i v omlazené sestavě celkem rovnocennou partii. Vytvořili jsme si ale jen tři pološance, což je málo," věděl po utkání Svatopluk Habanec.

„Slovácko nemělo žádnou tutovku, takže jsme postoupili zaslouženě," uzavřel jeho protějšek Ladislav Minář.

Branky: 24. Mareš. Rozhodčí: Jech – Pospíšil, Arnost. ŽK: Hofmann, Volešák, Kerbr, Košút, Kubáň – Mareš, Nešpor. Diváci: 1248. 1. FC Slovácko: Heča – Reinberk, Mezlík, Košút, Kubáň – Hlúpik, Valenta, Hofmann, Volešák (78. Trávník) – Kerbr (81. Lukáš), Skalák (67. Haša). Trenér: S. Habanec. Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Johana, Dosoudil, Bořil – Jarolím, Sčuk – Mareš (74. Sivrič), Magera (70. Sloboda), Štohanzl – Nešpor (78. Chramosta). Trenér: L. Minář.