Habanec zatím posily jenom vyhlíží a počítá ztráty. Na tréninku se znovu zranil smolař Filip Hlúpik

„Je to každohodinová práce. Neustále voláme, sledujeme a srovnáváme, kdo by byl k mání okamžitě a kdo na dlouhodobější spolupráci. My jsem pro tu dlouhodobější, ale ta stojí víc peněz. Jednáme s dost velkým počtem hráčů," prozradil jen nekonkrétně kouč Slovácka.

V samotném zápase šel překvapivě do vedení po čtvrthodince hry druholigový nováček, když Melichárka z úhlu prostřelil Kovařík. Slovácko ale rychle srovnalo, z hranice velkého vápna se přesně k tyči trefil Jakub Petr.

„Začátek zápasu byl z naší strany malinko rozpačitý, soupeř hodně zalezl, hrál pressově na dva útočníky. Trošku jsem s tím počítal, protože Frýdek znám. Prvních patnáct minut jsme se nemohli prosadit přes střed hřiště," viděl úvodní dějství Svatopluk Habanec.

O přestávce Slovácko zamíchalo se sestavou a na hřiště vyběhlo osm čerstvých hráčů. Domácí se tlačili víc do zakončení a přesvědčovali se, že přes frýdeckou obranu to půjde. Vedoucí branka Civiče přišla už šest minut po změně stran. I přes optickou převahu přišel poslední úder Slovácka až v samém závěru. Tři minuty před koncem uzavřel skóre muž s kapitánskou páskou Martin Holek.

„Frýdek hrál důrazně a zápas byl hodně náročný na běhání. Je dobře, že jsme takové utkání odehráli. V úvodu týdne jsme absolvovali dost náročné tréninky, proto jsem rád, že zápas dopadl po herní stránce slušně. Výsledkově to sice nebylo úplně ideální, ale nějaké branky jsme dali," shrnul duel trenér Slovácka.

Ten se v nejbližších týdnech pravděpodobně bude muset obejít znovu bez Filipa Hlúpika. „Na pondělním tréninku jsem si zranil levé koleno, v pondělí jdu na důkladné vyšetření," nechal se slyšet smolař, který se sotva vrátil po sedmiměsíční pauze.

Za dalším přípravným zápasem zamíří svěřenci trenéra Habance na Slovensko. V pátek čeká Slovácko utkání v Bratislavě, kde se od 14 hodin utká s domácím Slovanem.

Slovácko – Frýdek-Místek 3:1 (1:1)

Branky: 27. Petr, 51. Civič, 87. Holek – 16. Kovařík. Rozhodčí: Drozdy – Tomanec, Zpěvák. ŽK: Košút, Rada, Civič – 41. Zaplač. Diváci: 150.

1. FC Slovácko: Melichárek (46. Heča) – Šimko (46. Reinberk), Trousil (46. Košút), Mezlík (46. Rada), Kuncl (46. Prajza) – Ondřejka, Daníček (46. Šumulikoski), Havlík, Kerbr (46. Civič) – Petr (46. Valenta), Holek. Trenér: S. Habanec.